""

Kadınlar Türk Ocağı programında bir araya geldi « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 07:56

Kadınlar Türk Ocağı programında bir araya geldi

Yozgat Türk Ocağı tarafından Çamlık Galata Otelde düzenlenen Nevruz programında Bozok Üniversitesi Rektörü Karacabey’in eşi Beyza Karacabey Rektör yardımcılarının işleri Fatma Özköse ve Emine Akın Prof Dr. Dilek Pandır ayrıca aralarında Siyasi Parti temsilcileri ve bazı kurum müdürlerinin eşlerinin de yer aldığı kadınlar bir araya geldi.

Kadınlar Türk Ocağı  programında bir araya geldi
Son Güncelleme :

27 Mart 2017 - 7:00

Etkinlikte kentin yöresel sanatçısı Erhan Özel’in seslendirdiği şarkılarla kadınlar gönüllerince eğlendi. Yozgat Türk Ocağı Başkanı Nefise Yüksel, yaptığı konuşmada Nevruz’un anlam ve önemine değindi. Yüksel, “Örf ve adetler milleti bir arada tutan, birlik beraberliği pekiştiren unsurların başında gelir. Türk milletinin törelerini destanlar çağında Oğuzhan düzenlemiş ve nesiller boyunca yaşatılarak günümüze kadar ulaşmıştır. Atalarımızdan bizlere intikal eden kutlu törelerden birisi de Nevruz-Ergenekon Bayramıdır. Bu bayram ilk yıllardaki adet ve geleneklere uygun şekilde bütün Türk dünyasında kutlanmaktadır” dedi.
Türk milletinin yaptığı bir savaşta yenildiğini ve yok olmak üzere olduğunu vurgulayan Yüksel, “Türk milleti yaptığı bir savaşta düşmanları tarafından yenilmiş ve tamamen yok olmuştu. Bu savaştan yalınızca Hakan’ın oğlu, yeğeni ve onların hanımları sağ kurtulabilmiş ve kaçarak sarp dağların arasındaki bir vadiye sığınmışlardı. Bu vadiye Ergenekon adını verdiler. Saklandıkları yerin etrafı, dağlar ve ormanlar ile örtülüymüş, dimdik dağlarla çevrili olan bu yerin girilip çıkılacak bir geçidinden başka bir yeri yokmuş. Bu geçitten bile bin bir güçlük ve zorlukla girilip çıkılmış. Dağların orta yeri ise düzlük ve çayırlık bir ova imiş.Ergenekon’da 400 yıl yaşayan Türkler, çoğalmışlar ve buraya sığamaz olmuşlardı. Vadiden çıkarak atalarının yurduna yeniden hakim olmak isteyen Türkler, bütün aramalarına rağmen sarp sıradağların arasından geçeceklerini düşünmüşler ve kurtuluş için bir yol aramışlardır. Başka bir yol bulamayınca Demir Dağını eritip oradan çıkmaya karar verdiler. Bunun üzerine bir demir ustası demirden dağı eritip çıkış yolu açabileceğini söyledi. Ateşler yakılıp demir dağ eritildi ve bir geçit açıldı. Türklerdeki sevinç dağı taşı çınlattı. Türk milleti Ergenekon’dan çıktıkları o ayı ve saati iyi öğrendi ve hiçbir zaman unutmadı.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.