""

Karacabey: 30 Ağustos, milletin canını ortaya koyarak elde ettiği büyük bir zaferdir « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 11:54

Karacabey: 30 Ağustos, milletin canını ortaya koyarak elde ettiği büyük bir zaferdir

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, 30 Ağustos Zafer Bayramının Türk milletinin canını ortaya koyarak elde ettiği büyük bir zafer olduğunu söyledi.

Karacabey: 30 Ağustos, milletin canını ortaya  koyarak elde ettiği büyük bir zaferdir
Son Güncelleme :

29 Ağustos 2017 - 7:00

Rektör Karacabey, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Türk milleti, asırlar boyunca iç ve dış düşmanlarının saldırılarına maruz kalmış ve her defasında düşmanlarını püskürtmek suretiyle çok büyük zaferler elde etmiştir. Hiç kuşku yok ki 30 Ağustos 1922’de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi de bu parlak zaferlerden biridir.95. yılını kutladığımız 30 Ağustos Zaferi, tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin, çok güç koşullar altında,canını ortaya koyarak elde ettiği büyük bir zaferdir. Toprakları bölüştürülüp, boyunduruk altına alınmak istenen bir milletin, onuru ve bağımsızlığı için neleri göze alabileceğini tüm dünyaya gösterdiği bu savaş; aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılarak, Anadolu’nun kıyamete kadar Türk yurdu olarak kalacağının da teminatı olmuştur. Bu nedenleTürkiye Cumhuriyeti’nin her ferdinin, 30 Ağustos ve bunun gibi süreçleri çok iyi idrak ederek, ülkemiz üzerinde oynanan sinsi oyunlara vakıf olması geleceğimiz açısından büyük önem arz etmektedir. Çünkü dün atalarımızın topyekûn kurtuluş mücadelesi verdikleri iç ve dış düşmanlarımız, 15 Temmuz’da farklı kimlik ve farklı planlarla ortaya çıkarak, ülkemiz üzerindeki kirli emellerinden vazgeçmeyeceklerini bir kez daha göstermişlerdir. Bu hain girişimlere karşı geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz başta olmak üzere, milletimizin tüm mensuplarının, tarih boyunca elde ettiğimiz zaferlerde sergilenencesaret, inanç ve ruha sahip olması en büyük güvencemiz olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, onun önderliğinde bu zaferi bize armağan eden tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.