""

Kişisel gelişim ve kariyer planlama semineri « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 15:34

Kişisel gelişim ve kariyer planlama semineri

Akdağmadeni Meslek Yüksekokulu tarafından, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayyip Duman’ın katılımı, Yrd. Doç. Dr. Hatice Çilsalar ve Arş. Gör. Ahmet Çağlar Özdoğan’nın sunumu ile “Kişisel Gelişim ve Kariyer Planlama” konulu seminer düzenlendi.

Kişisel gelişim ve kariyer planlama semineri
Son Güncelleme :

06 Aralık 2017 - 7:00

Adalet Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özalp, yaptığı açılış konuşmasında Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra dünyanın çok büyük bir transformasyon (değişim ve dönüşüm) geçirdiğini, bu transformasyonun 20. yüzyılın sonuna doğru; 1989’da demir perdelerle ifade edilen Berlin Duvarı’nın yıkılması, Sovyetler Birliği’nin dağılması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını ilan etmesiyle birlikte daha da hızlandığını söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özalp, “20. yüzyılın sonunda, soğuk savaşın sona ermesiyle birlikte, dünyada liberalleşme hareketlerinin çok hızlı bir şekilde ilerlediğini, bunun sonucunda da dünyada; milletler, devletler, bölgeler ve insanlar arasında mal, hizmet, sermaye ve insan hareketliliğinin arttı. Bu yoğun hareketlilik ise dünyada olağan üstü hızlı ilerleyen değişim ve dönüşümü beraberinde getirdi.
Öğrencilerin dünyada yaşanan çok hızlı bir şekilde gerçekleşen değişim-dönüşümün gerisinde kalmamaları için, iyi bir şekilde kişisel gelişim ve kariyer planlaması yapmaları gerekir.” dedi.
Öğrencilere yeni gelişim ve oluşumlara daima açık olmaları, ön ayak olmaları ve yaratıcı olmaları hususunda tavsiyelerde bulunan Yrd. Doç. Dr. Özalp, dünyada geçmişte var olan bazı meslek guruplarının ve teknolojik ürünlerin bugün önemini kaybettiği gibi, bugün var olan bazı meslekler ve daktilonun yerini bilgisayarın, tabletlerin alması gibi ürünlerin de dünyada yaşanan hızlı değişim ve dönüşüm sonucunda önemini kaybedeceğini, insanlığın gelecekteki ihtiyaç ve taleplerine göre milli ve manevi değerler çerçevesinde öğrencilerin kendi kişisel gelişimlerini ve kariyerlerini planlamaları gerektiğini vurguladı.
Seminere konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Tayyip Duman ise, milli beraberlik ve farkındalık duygusuna vurgu yaptı. Öğrencilerin kendi potansiyellerinin farkında olmaları ve bu enerjiyi açığa çıkarmaları gerektiğini belirten Prof. Dr. Duman, her daim yılmadan ve yorulmadan çalışmak gerektiğini belirtti. Yrd. Doç. Dr. Hatice Çilsalar ve Arş. Gör. Ahmet Çağlar Özdoğan ise doğru öğrenmenin ve verimli çalışmanın yollarını sunum eşliğinde bilgiler verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.