""

KodluYOZ Projesi Vali Yurtnaç’a tanıtıldı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 21:00

KodluYOZ Projesi Vali Yurtnaç’a tanıtıldı

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokulve lise öğrencilerine yönelik algoritma, kodlama, robotik ve 3d alanlarında eğitim verilmesini hedefleyen KodluYOZ projesi hakkında Vali Kemal Yurtnaç’a sunum yapıldı.

KodluYOZ Projesi Vali Yurtnaç’a tanıtıldı
Son Güncelleme :

13 Aralık 2017 - 7:00

Fatih Eğitmeni Gamze Mete ve Salih Aksoy’un proje yürütücülüğünde, Yozgat genelindeki tüm Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirilen sunum programına İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Müdür Yardımcısı Danyal Kocabeyoğlu katıldı. Vali Kemal Yurtnaç, yaptığı konuşmada projeye maddi manevi her türlü desteği vereceğini söyledi. Yurtnaç, Projeyi düşünüp hayata geçiren öğretmenlere ve proje ekibine teşekkür etti. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Projenin hedef kitlesi ortaokul ve lise çağındaki zorunlu ve seçmeli bilgisayar dersini alan toplam 32 bin 886 öğrenciyi kapsadığını belirtti. Yazıcı, “Öğrenciler ilk önce okullarında öğretmenleri ile kodlama eğitimi yapacaklar. Akdağmadeni, Boğazlıyan, Merkez, Sarıkaya, Sorgun ve Yerköy’de kurulacak olan Kodlama Atölyelerinde okullarında kodlama eğitimini alan, ilgili, yetenekli, istekli, özellikle teknoloji bağımlısı haline gelmiş olup bilgisayarda uzun vakit geçiren öğrencilerin kodlama atölyelerine yönlendirilmesi sağlanacaktır. Atölyeye yönlendirilen öğrenciler burada özgün yazılımlar geliştirecek, animasyonlar yapacak, robotik programlama öğrenecek, mobil uygulamalar geliştirecek, 3 boyutlu çalışmalar yaparak yazıcıdan çıkaracak ve ulusal ve uluslararası yarışmalara katılacak ve projeler geliştireceklerdir.”dedi.
Türkiye genelinde kodlamaya yönelik valilik projesiyle yapılan 4. Proje KodluYOZ projesi olduğunu ifade eden Yazıcı, “KodlaManisa, KodlaRize, KodlaYap(Trabzon) projelerinden sonra Yozgat’taki KodluYOZ projesi EBA (Eğitim Bilişim Ağı) portalında da yerini aldı. Ayrıca yapılan diğer projeler ilk ve ortaokul öğrencilerine yöneliktir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak başlattığımız KodluYOZ Projesi ise Türkiye’de Valilik projesiyle yapılan ilk Ortaokul ve Lise öğrencileri için yapılan kodlama projesidir. Projemizin ilerleyen yıllarda anaokulundan liseye kadar tüm öğrencileri kapsaması düşünülmektedir. Projeyi hazırlayan ve yürüten meslektaşlarımıza ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.