""

Köse: Çanakkale Zaferi Tarihimizin en büyük destanlarından biridir « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 09:13

Köse: Çanakkale Zaferi Tarihimizin en büyük destanlarından biridir

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Köse: Çanakkale Zaferi Tarihimizin en büyük destanlarından biridir
Son Güncelleme :

18 Mart 2024 - 15:40

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında Çanakkale Deniz Zaferi’nin önemine değinen Belediye Başkanı Celal Köse, şunları kaydetti:

“Canlarını ortaya koyarak vatan toprağını savunan ecdadımızın 109 yıl önce kahramanlığıyla tarihe altın harflerle yazdırdığı Çanakkale Zaferi, aziz milletimizin dönemin en güçlü devletleri karşısında vatanı ve hürriyeti için neleri göze alabileceğini dünyaya gösterdiği tarihimizin en büyük destanlarından biridir. Yedi düvele karşı Çanakkale’de kazanılan bu büyük zaferin kazanılmasını sağlayan birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu, Aziz Türk Milleti’nin birlik ve beraberlik içerisinde neler yapabileceğinin tüm dünyaya ilanıdır. Çanakkale Zaferi bu yönüyle, ülkemiz ve geleceğimiz hakkında hesap yapanların ve tuzaklar kuranların dün olduğu gibi bu günde göz önünde tutmaları gereken bir ders niteliğindedir. Çanakkale ruhu bu aziz milletin yüreğinde hiçbir zaman sönmemiş, dün nasıl, bu topraklara göz dikenlerin karşısında dimdik ayakta durmuş ise, bugünde ve yarında aynı şekilde durmaya devam edecektir. Ecdadımız düşmanlarımıza karşı Çanakkale’yi nasıl geçilmez kıldıysa bizler de bugün aynı inanç ve azimle vatanımıza, birlik ve bütünlüğümüze sahip çıkarak, bu büyük destanın kazanılmasındaki manevi gücü sonsuza dek yaşatacağız. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi, ahirete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.