""

Kütüphane açılışı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 04:30

Kütüphane açılışı yapıldı

Sarıkaya İlçesi Yukarısarıkaya köyünde Konya Ovası Projesi (KOP) tarafından onaylanan “Öğrenci-Veli Okuyor Projesi” kapsamında ki kütüphane düzenlenen törenle açıldı.

Kütüphane açılışı yapıldı
Son Güncelleme :

05 Haziran 2017 - 8:42

Açılış törenine Kaymakam Yasin Özcan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Adem Yeleğen, Milli Eğitim Şube Müdürleri Yasin Yılmaz ve Mehmet Esen, Köy Muhtarı Hasan Yoldaşer ve veliler katıldı. 2016 yılı Ekim ayında Yukarısarıkaya Köyü Ortaokulu tarafından başvurusu yapılıp kabul gören proje süreç içerisinde revize edilerek Yukarısarıkaya Köyü İlkokulunun’da proje ortağı edilmesiyle köydeki öğrencilerin hepsinin yüreğine dokunabilmesi sağlanmıştır.
Proje kapsamında ortaokul binasında bağımsız bir KOP Kütüphanesi oluşturulurken, yine ortaokul binasında ve ilkokul binasında koridorlara KOP Kütüphane bölümlerinin yapımı sağlanmıştır. Proje kapsamında ki kütüphanelerde ilkokul bölümüne 319, ortaokul bölümüne 781 adet olmak üzere toplamda 1100 adet kitap alımı gerçekleştirilmiştir.
Ayrıca 250’si ilkokul öğrencilerine, 335’i ortaokul bölümü öğrencilerine dağıtılmak üzere toplamda 585 kitap alımı gerçekleştirilerek öğrencilere dağıtılmıştır. Ayrıca proje kapsamında iki adet dizüstü bilgisayar alımı yapılmış ve ortaokulumuzun bahçesindeki 650m2’lik alan Kop Okuma Alanı olarak düzenlenmiştir.
Açılış töreninden sonra Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan sınıfları tek-tek gezerek bütün öğrencilere Kitap dağıtımlarını katılımcılar ile gerçekleştirdi.
Kaymakam Yasin Özcan Projenin hazırlanmasında emeği geçen Yukarısarıkaya Köyü Ortaokulu Müdürü Alper Öztürk ve proje ortağı Yukarısarıkaya Köyü İlkokulu Müdürü Oğuz Atik’e ile projenin hayata geçirilmesi süresinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.