""

Mali Müşavirlere SGK ve Muhtasar Birleştirmesi semineri « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 00:22

Mali Müşavirlere SGK ve Muhtasar Birleştirmesi semineri

Yozgat Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından il genelindeki mali müşavirlere yönelik SGK ve Muhtasar Birleştirme konulu seminer düzenlendi.

Mali Müşavirlere SGK ve  Muhtasar Birleştirmesi semineri
Son Güncelleme :

07 Aralık 2017 - 7:00

Yozgat Belediyesi Kentpark Gençlik Merkezi Konferans salonun da gerçekleştirilen seminerde Yozgat SMMMO Başkanı Ahmet Bulut, yaptığı konuşmada SGK ve Muhtasar Birleştirmenin ilk olarak 01.06.2017 tarihinden itibaren pilot bölge seçilen Kırşehir’de uygulanmaya başlandığını, 01.01.2018 tarihinden itibaren ise Türkiye genelinde uygulanacağını söyledi.
Seminere konuşmacı olarak katılan Kırşehir SMMMO Başkanı Özgür Albayrak’ta, katılımcılara kanun ve uygulamanın nasıl olacağını anlattı.
Albayrak, “Uygulamanın başlayacağı 01.01.2018 tarihine kadar aylık, 3 aylık Muhtasar Beyanname ve aylık SGK bildirgeleri mevcut hali ile verilmeye devam edilecektir. İşçi çalıştıran mükellefler 3 aylık muhtasar ve prim hizmet beyannamesi veremeyecekler Bu Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihe kadar muhtasar beyannamelerini üçer aylık dönemler halinde veren ve işçi çalıştıran mükellefler, 193 sayılı Kanunun 98, 98/A ve 99 uncu maddelerine istinaden, çalıştırdıkları hizmet erbabının sigorta primleri ve kazançları toplamı ile prim ödeme gün sayılarının bildirilmesine ilişkin olarak verecekleri Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesini aylık dönemler halinde beyan etme zorunluluğu getirilmiştir.”dedi.
ÇALIŞANI OLMAYAN MÜKELLEFLER
MUHTASAR VE PRİM HİZMET
BEYANNAMESİNİ
3 AYLIK VERMEYE
DEVAM EDECEKLER
Çalışanı olmayan mükellefler muhtasar ve prim hizmet beyannamesini 3 aylık vermeye devam edeceklerini söyleyen Albayrak, “ Muhtasar beyannamelerini üçer aylık dönemler halinde vermekle birlikte yanında işçi çalıştırmayan mükellefler ise yaptıkları ödemeleri veya tahakkuk ettirdikleri karlar ve iratlar ile bunlardan kestikleri vergileri Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile önceden olduğu gibi üçer aylık dönemler halinde Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarının 23 üncü günü akşamına kadar vermeye devam edeceklerdir. 340 seri nolu VUK genel tebliğinde belirtilen Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesini Elektronik Beyanname Aracılık Sözleşmesi ile müşterilerinin beyanname ve bildirimlerini gönderdikleri şifre ile Birleştirilen Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannameleri’ni uygulamanın başlayacağı 01.01.2018 tarihinden itibaren GİB web sayfasından e- beyanname bölümünden göndermeye devam edecekler.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.