Yılbaşı gecesi tüketilmek üzere satışa sunulan gıda ürünleri hakkında vatandaşları uyaran Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Latif Altın,“ Merdiven altı gıda üretimi yılbaşı öncesinde maalesef hız kazanıyor.
Yılbaşı sofralarını süsleyen çerez, pasta, çikolata ve şekerlemeleri alırken vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı. Kayıt dışı olarak üretilen ve tarihi geçtiği halde raflarda yer alan ürünler sağlımız için son derece tehlikeli. Bu ürünleri satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey kimden satın alındığıdır. Yılbaşı kutlamaları için kuruyemiş alırken mahallenizdeki tanıdığınız ve güvendiğiniz kuruyemişçileri tercih edin. Çünkü kuruyemişçiler hijyen eğitiminden geçip sağlıklı ürün satıyorlar. Kuruyemiş alırken kaliteli olup olmadığını anlamak için kabuğunu mutlaka kontrol edin. Şayet kabuğu çıkmıyorsa o kuruyemiş bayattır” uyarısında bulundu.
Esnafın kendi yemediği ürünü vatandaşa satmayacağını söyleyen Altın, “Bizim esnafımız hijyen kurallarına uyan, pastasını soğuk dolapta muhafaza eden, en iyi fındığı, fıstığı kullanan sanatkarlardır. Vatandaşlarımız sırf ucuz olsun diye kalitesiz ürünlerle yapılan pasta ve şekerleme ürünlerini tercih etmemeli. Hem kendi sağlığımızı hem de sevdiklerimizi düşünerek yılbaşı gecesi tüketeceğimiz ürünleri kaliteli, hijyenik ve güvenilir yerlerden satın alalım” ifadelerini kullandı.