""

Meslek tanıtım günleri başladı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 16:43

Meslek tanıtım günleri başladı

Sürmeli Anadolu Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisinin düzenlemiş olduğu “Meslek Tanıtım Günleri” etkinliği çerçevesinde Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Böyükata mesleki tanıtım yaptı.

Meslek tanıtım günleri başladı
Son Güncelleme :

21 Aralık 2017 - 7:00

Sürmeli Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen programda Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Bir Gençlik Hedefi Olarak Akademik Hayat” başlıklı konuşmasında 11. Ve 12. sınıf öğrencilerimizle samimi bir sohbet havası içinde söyleşi gerçekleştirdi.
Prof. Dr. Mustafa Böyükata, değişim ve dönüşüm süreci içerisinde; tarım toplumundan, endüstri toplumuna ve içinde bulunduğumuz yeni bilgi toplumuna geçiş süreçlerinde bilim ve ekonominin ilişkili biçimde nasıl yer ve el değiştirdiğine değindi. Akdeniz’den okyanusa kayan ekonomik hayat ile birlikte Asya’da gerileyen bilimin Avrupa’da yükseldiğini ve bu esnada da bilgi üreten birinci nesil üniversiteden, bilgi üretmenin yanında araştırmanın ağırlık kazandığı ikinci nesil üniversiteye geçildiğini belirtti. Günümüzde yeni nesil üniversitelerin hem bilgi üreten, hem araştıran ve hem de girişimci yönleri öne çıkaran yapıya geçiş yaptığını ifade etti.
Öğrenci merkezli bir eğitimin önemine de değinen Prof. Dr. Mustafa Böyükata, artık herkesin bilgi kaynaklarına daha rahat ulaşabildiğinden bahsederek, bilgi kaynaklarının çeşitlendiğini ve bilgiye ulaşım alternatiflerinin arttığını söyleyerek, öğrencilerinde öğretmenler kadar kaynaklara yakın olduğunu belirtti. Donanım kazananların önde olduğu; yabancı dil bilmenin ve iletişim kanallarını iyi kullanabilmenin faydası vurgulandı. Seminerde yeniliklere açık, yenilikleri takip eden ve adapte olmayı başaranların öne geçebildiği ve akademik düşünme becerilerini erken yaşta kazanmanın avantaj sağladığının altı çizildi.Prof. Dr. Mustafa Böyükata, bilim adamlarının çoğunlukla büyük işleri, çığır açan çalışmaları gençken yaptıkları araştırmalara borçlu olduklarını özellikle ifade ederek, gençlerin sahip oldukları imkanları ve sorumlulukları konusunda farkına varmalarını ve bilinçlenmelerini sağlayan değerlendirmelerini öğrencilerimizin ilgiyle izlediği gözlendi.
Seminer sonunda okul müdü- rümüz Tekin Koyuncu, programı düzenleyen Psikolojik Danışma ve Rehberlik öğretmeni Ayşe Toker Karabulut´a ve daveti kırmayarak katkı veren Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.