""

MMO’dan Mevlid Kandili mesajı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 07:16

MMO’dan Mevlid Kandili mesajı

Yozgat Makine Mühendisleri Odası (YMMO) Başkanı Tahir Demirel, Mevlid Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında Yozgat halkının kandilini kutladı.

MMO’dan Mevlid Kandili mesajı
Son Güncelleme :

29 Kasım 2017 - 7:00

Demirel, mesajında şunları kaydetti: “Efendimiz Resulullah; insanlığın sultanı, vicdanlarımızın sesi, gönüllerimizin rehberidir. O, merhamet ve hakkaniyet zirvesi, şefkat, edep ve ahlakımızın gök kubbesi, iyilik, güzellik, incelik ve zarafetimizin şaşmayan kıblesi, haysiyetimizin ve onurumuzun simgesidir. Efendimiz, 1446 yıl önce günümüzle paralellik bir durum gösteren cahilliğin ortamına nur olarak inmiş, tebliğ çağrısıyla insanlığın önüne düşmüştür. Efendimizin tebliğ sözleriyle irkilen insanlık, O’nun davetiyle titremiş ve O’nun ilmik ilmik dokunuşlarıyla İnsan onurunu hiçe sayanlar, yaptıkları putlara tapıp sonra onları yiyenler, kız çocuklarını diri diri mezara koyanlar O’nun sayesinde hak yolunu bulmuşlar, hakikatı keşfetdip, Rahman ve Rahim olan Allah’ı tanıyıp inanmışlardır.”
“Bizler yani Müslümanlar iman şuuruna ersek, insanlık ölmeyecek.”diyen Demirel, “ İslam Coğrafyasından yükselen ve yüreklerimizi dağlayan çocuk çığlıklarını, annelerin çaresiz feryadını, babaların, yaşlıların ah-u eninlerini elbette duyacağız.
Duyacağız ki insanlık ölmesin. Bizler, İnanç coğrafyamızdan ve dünyadan son bir ümitle bize uzanan elleri elbette boş çevirmeyeceğiz.
Rabbimden; günümüz İslam coğrafyasında ki ikiyüzlülük, sahtekârlık, talan, kayırmacılık, yetim hakkının gaspı ve hırsızlık gibi kötülükler, içinde bulunduğu istikrarsızlık, O’nun ve Yüce Allah’ın izni ve yardımıyla inşa ettiği manevi surlara çarpıp, etkisiz bir hale gelmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, O’nun insanlığa tebliğ ettiği ilahi mesajların samimi bir şekilde benimsenmesini temenni ediyor, aranılan huzur ve hoşgörünün ziyadesiyle burada bulunacağına inanıyorum.”diye ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.