""

Modern tesisler, hayvancılık ve sanayileşme « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 16:25

Modern tesisler, hayvancılık ve sanayileşme

TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, bir açıklamasında; “TKDK tarafından verilen desteklerle Yozgat’ta 150 adet tesis kuruldu” dedi.

Modern tesisler, hayvancılık ve sanayileşme
Son Güncelleme :

17 Ekim 2021 - 16:46

TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, bir açıklamasında; “TKDK tarafından verilen desteklerle Yozgat’ta 150 adet tesis kuruldu” dedi.
TKDK’nın kurulma amacının, ulusal ve uluslararası kaynaklardan sağlanan fonların kırsal kalkınma programlarına uygun olarak ülkemizde bu tür tesislerin kurulmasını sağlamak olduğunu biliyoruz.
Dolayısıyla Yozgat, tarım ve hayvancılık yapılmasına uygun coğrafik yapıda toprak potansiyeli olan bölgelerden birisidir.
Kentin gelişmesi, kalkınması, göçün önlenmesi, istihdam alanlarının artması ve işsizlik sorununun çözümü bakımından tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesi olmazsa olmazdır.
Bugüne kadar kurulan her bir tesiste ortalama 5 kişinin ara eleman ve bir o kadar teknik personel istihdam ettiğini dikkate aldığımızda işsizlik problemi de bir zaman sonra çözülmüş olacaktır.
TKDK’nın ulusal ve uluslararası kaynaklardan sağladığı desteklerle kurulan ve kurulacak olan tesislerin Yozgat’ta sayısının artması bu bakımdan son derece önemlidir.
Bilindiği üzere Yozgat hemen her alanda yaşanan gelişme ve kalkınmada çevre illere bakarak, gelişmeye elverişli olmasına rağmen geri kalan illerden birisidir.
Dolayısı ile kentin gelişmesi ve kalkınması için bir taraftan TKDK, diğer taraftan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve kısa adı KOP olan Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından proje karşılığı destekler Yozgat’ı geliştirebilir, kalkındırabilir. Bu kurumlara ilaveten Tarım İl Müdürlüğü ve Bozok Üniversitesi’nin Yozgat tarım ve hayvancılığına dair yapmış oldukları çalışmalar ile Yozgat’ın sanayi alt yapısı potansiyeli taşıyan alanlarının sanayiye deviniminde KOSGEB ve TÜBİTAK’ın destekleriyle buluşturulduğunda kalkınmak, gelişmek ilimiz için zor olmayacaktır.
Yozgat’ın gelişme ve kalkınmada her ne kadar olmazsa olmazı tarım ve hayvancılık yapmaya elverişli potansiyele sahip coğrafik yapısı olsa da, turizme elverişli termal kaynakların yanı sıra tarihi yönden önemli bir potansiyele de sahiplik etmesi göz ardı edilmemeli, bu alanlarda da hızlı çalışmalar yapılmalıdır.
Sonuç olarak bu potansiyellerin doğru şekilde değerlendirildiğini düşündüğümüzde yaşanan her türlü sorunlarından arındırılmış, gelişmiş ve kalkınmış bir Yozgat’ın yaşana bilirlik seviyesi yüksek kent olduğu görülecektir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.