""

Müftü Sezik: Kurbanlarımız kardeşlik için « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 23:12

Müftü Sezik: Kurbanlarımız kardeşlik için

Gerçekleştirdiği faaliyetlerle iyilik temsilcisi olan Türkiye Diyanet Vakfı, Kurban Bayramında ülkemizde ve dünyanın mazlum coğrafyalarında ihtiyaç sahipleri için 275 bin kurban kesmeyi planlıyor.

Müftü Sezik: Kurbanlarımız kardeşlik için
Son Güncelleme :

26 Ağustos 2017 - 7:00

Konuyla ilgili açıklma yapan Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Lube Başkanı ve İl Müftüsü Salih Sezik, “Türkiye Diyanet Vakfı, 2017 Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde 275 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında da 135 ülkenin 400 bölgesinde kurban kesimi yapacak” dedi. Bu yıl da vekaletle kurban kesim programı düzenlendiğine işaret eden Sezik, “Kurban ibadetini dini hükümler doğrultusunda yerine getirmek ve keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlara yardımcı olmak maksadıyla 1993 yılından beri Diyanet işleri Başkanlığımız işbirliği ile “dini esaslara uygun, güven ve emanete riayet” şiarıyla Vekâietle Kurban Kesim Programı gerçekleştiren Türkiye Diyanet Vakfı, bu yıl da Vekaletle Kurban Kesim Programı düzenliyor” ifadelerine yer verdi.
TÜRKİYE DİYANET VAKFI
GÜVENCESİYLE
Hayırseverlerin vekalet verdikleri kurbanların, dini usullere uygun şekilde kesilerek ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığına işaret eden Sezik, şunları kaydetti; “ Bunun için organizasyonda Diyanet İşleri Başkanlığı, Vakıf personeli, uluslararası öğrencilerimiz ile TDV gönüllüleri yer alıyor. 2016 yılında TDV’ye emanet edilen 239 bin 414 hisse kurban; yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 235 merkezde, yurt dışında 130 ülkenin 530 bölgesinde bizzat gönüllü ve görevlilerimizin nezaretinde kesilmiştir. Geçen yıl :vekaleten kesilen kurbanların bir bölümü ülkemizde, bir bölümü de yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı ülkelerde Vakfımız tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır. Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesi olarak 2016 Yılında Yozgat genelinde 386 Hisse kurban bağış’ yapılmıştır. “
KARDEŞLERİMİZE UMUT OLSUN
2017 Yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini açıklayan Sezik, “Yurt içi 850 TL, yurt dışı 600 TL olarak belirledi. Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr ve bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra Yozgat il ve ilçe müftülüklerimize,1 Eylül 2017 Tarihine kadar Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesine ve Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesinin açmış olduğu çarşı ve çapanoğlu cami stantlarına gelerek, cami görevlilerimize, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir.
Vatandaşlarımız ayrıca 0312 416 90 00 numaralı çağrı merkezini arayarak kurban vekaleti hakkında detaylı bilgi alabilir. Bu vesile ile Kurban Bayramımızın milletimiz için, İslam alemi için ve tüm insanlık için hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.