""

Muhtarlardan Vali Yurtnaç’a ziyaret « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 04:09

Muhtarlardan Vali Yurtnaç’a ziyaret

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile mahalle ve köy muhtarları Vali Kemal Yurtnaç’ı makamında ziyaret etti.

Muhtarlardan Vali Yurtnaç’a ziyaret
Son Güncelleme :

21 Ekim 2017 - 9:33

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile mahalle ve köy muhtarları Vali Kemal Yurtnaç’ı makamında ziyaret etti.
2015 yılından bu yana 19 Ekim’in muhtarlar günü olarak kutlandığını hatırlatan Vali Yurtnaç, görevini layıkıyla yürüten muhtarların gününü kutladı.
Muhtarların demokrasinin en alt kademesinde seçilen önemli bir görevi olduğunu belirten Vali Yurtnaç, “Köyde muhtarlar köyün idari amiridir. İlde valinin görevi neyse köyde de multarın görevi odur. Devletin ve halkın temsilcisidir.
Halkın ihtiyaçlarının karşılanmasında gerekli çalışmaları yapar. İnşallah önümüzdeki seneden itibaren muhtarlar günü ile ilgili bir ay öncesinden hazırlık yaparak halka mal edilecek bir şekilde kutlamalarını yapacağız.
Bunlar sizin kurumsal bir kimlik kazanmanız için çok önemli. Muhtarlık yaklaşık bin yıllık süregelen bir yapılanma. Bu yapıyı halk kabul etmiş ve halkın kabul ettiği bu yapının yaptığı çalışmaları devam ettirmek bizim için önemli bir aşama” dedi.
Konuşmanın ardından 27 yıldır Erdoğan Akdağ Mahalle Muhtarlığı yapan Mustafa Gümüş ve 24 yıldır Derekışla Köy Muhtarlığı yapan Hasan Eraslan’a Vali Kemal Yurtnaç tarafından Onur Belgesi verildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.