""

Mültecilere madde bağımlılığı ile mücadelede farkındalık eğitimi verildi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 13:50

Mültecilere madde bağımlılığı ile mücadelede farkındalık eğitimi verildi

Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Sığınmacılar ve Göçmenler Dayanışma Derneğinin birlikte yürüttüğü proje kapsamında Yozgat’ta bulunan Afganistanlı ve İranlı mülteci ailelere Madde Bağımlılığı İle Mücadelede Farkındalık Eğitimi verildi. Eğitime yaklaşık 110 kişi katıldı.

Mültecilere madde bağımlılığı ile  mücadelede farkındalık eğitimi verildi
Son Güncelleme :

29 Eylül 2017 - 7:00

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programda, Psikolojik Danışman Hüseyin Aktaş, Sosyal Çalışmacı Kübra Bürüngüz ve Sağlık Eğitmeni Mahizer Olgaç tarafından ailelere ”Madde Bağımlılığı Nedir?,Gençler Bağımlılık Yapıcı Maddeleri Neden Deniyorlar?,Beyin ve Madde Bağımlılığı,Bağımlılık Süreci Nasıl İlerler?, Madde Bağımlılığı Nasıl Anlaşılır? ve Ülkemizde Yasal Süreç Nasıl İlerliyor?” konularında bilgi verildi.
Ayrıca, katılımcılardan gönüllü olanların dahil olduğu ‘Madde bağımlılığından çocukları nasıl koruruz?’ temalı ‘Arkadaşını Seç, Uyuşturucudan Kaç!’ isimli psikodrama yapıldı.
Programa katılan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yavuz Hatipoğlu yaptığı konuşmada madde bağımlılığının büyük bir sorun olduğunu vurguladı. Hatipoğlu, “Madde bağımlılığı ülkemiz ve ilimiz için önemli bir sorun teşkil ediyor. Bu sorunun çözümü noktasında üzerimize düşen görevleri hassasiyetle yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu program da bunlardan bir tanesidir.”dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.