""

Neşeli: Günümüzde şiddetin en yaygın olanı kadına yönelik şiddettir « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 05:34

Neşeli: Günümüzde şiddetin en yaygın olanı kadına yönelik şiddettir

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, günümüzde şiddetin en yaygın olarak görülen biçimlerinden birinin kadına yönelik şiddet olduğunu söyledi.

Neşeli: Günümüzde şiddetin en  yaygın olanı kadına yönelik şiddettir
Son Güncelleme :

24 Kasım 2017 - 7:00

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Yozgat Rehabilitasyon Merkezinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, İl Müdürü Neşeli’nin yanı sıra Yozgat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve aynı zamanda Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İl Temsilcisi Fadime Solmaz, SGD Temsilcisi Tuğba Karaçete VE Kadın Birimi Yöneticisi Emel Ünal katıldı.
İl Müdürü Neşeli, yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve bu konuda ülke çapında yapılacak etkinliklerle farkındalık oluşturulacağını söyledi.Neşeli, “Günümüzde şiddetin en yaygın olarak görülen biçimlerinden biri kadına yönelik şiddettir. Şiddete karşı çıkılmasının temel nedeni inanç ve hukukun belirlediği kadın haklarının ve temel özgürlüklerinin çiğnenmesidir. Tüm gelişmelere rağmen kadına yönelik şiddet coğrafi sınır, ekonomik gelişmişlik ve öğretim düzeyine bakılmaksızın tüm dünyada ve kültürlerde yaygın olarak görülmektedir.”dedi.
Şiddete maruz kalan kadınların Avrupa’da yüksek oranlarda olduğuna dikkat çeken Neşeli, “Bugün çağdaş Avrupa’ya bakıldığında 2014 verilerine gör Finlandiya da birlikte yaşadığı veya çalıştığı erkekler tarafından fiziksel şiddete maruz kalan kadınların oranın yüzde 27, Almanya da yüzde 20, İngiltere de yüzde 28 olduğu Türkiye de ise yüzde 36 olduğu görülecektir. İslam’ın cennetin ayakları altında olduğunu ifade ettiği anne veya anne adayı kadınlara yönelik şiddet hangi oranda olursa olsun kabul edilemez ve mücadeleyi gerektirir.
Kadına yönelik şiddetin çok yönlü, toplumun bütüncül bir yaklaşımı ve toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ile ancak çözülebilir. Dolayısıyla ilgili tüm tarafların önleme, koruma, cezalandırma ve politika boyutuyla sürecin içinde yer alması şiddetin yok edilmesinde büyük önem arz etmektedir.”diye konuştu.
ÜLKEMİZDE KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE KONUSNDA YASAL
DÜZENLEMELER
YAPILMIŞTIR
“Ülkemizde kadın-erkek eşitliğinin sağlanması, kadının insan haklarının korunması ve güçlendirilmesi ile kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda önemli yasal düzenlemeler gerçekleştirilmiştir.” diyen Neşeli, “Ancak, kadına yönelik şiddetle mücadelede yasal düzenlemeler kadar bu düzenlemelerin etkin şekilde uygulanması, şiddet mağdurunun yanı sıra şiddet uygulayana yönelik koruma, tedavi, rehabilitasyon hizmetlerinin sunulması ile konu hakkında toplumsal farkındalığın ve duyarlılığın artırılması da büyük önem taşımaktadır. Farkındalığın İl düzeyinde yapılabilmesi için “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı (2018-2021)”nı hazırlanmıştır. Söz konusu Plan’ın, daha geniş kesimlere ulaşacağı ve ilgili tüm taraflara, kadına yönelik şiddetle mücadelede gerçekleştirecekleri tüm çalışmalarda ışık tutacağına inanıyoruz.
Temennimiz 2016 yılında barınma hizmeti verilen 99 kadın ve yanlarındaki 91 çocuğu tekrar koruma altına almayız ve aileleri ile mutlu bir şekilde yaşamlarını devam ettirirler. Yine temennimiz odur ki 2017 yılında kadına yönelik şiddet nedeni ile evden uzaklaşmak gibi haklarında çeşitli tedbirler verilen 450 erkek bir daha incitici davranmaz ve aileleri ile mutlu bir şekilde yaşarlar.”ifadelerini kullandı.
Bizler 2017 yılın da 164 kadına rehberlik ve danışmanlık, 50 kadına psikolojik, 97 kadına tıbbi, 24 kadına hukuki vb. açıdan 676 kadına destek verdiğimiz gibi yine tüm arkadaşlarımızla desteğe hazırız.
Bu arada da bizlerle beraber çalışan ve uygulamaya katkı sağlayan kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederim.Kadın ve Demokrasi Derneği il temsilciliğine Fadime Solmaz getirildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.