""

Oto Tamir Ustalarından Araç Sahiplerine Kışlık Bakım Uyarısı « Yeniufuk Gazetesi

28 Nisan 2024 - 13:40

Oto Tamir Ustalarından Araç Sahiplerine Kışlık Bakım Uyarısı

Yozgat’ta oto tamir ustaları yaklaşan kış öncesi araç sahiplerini uyararak, araçların kışlık bakımını yaptırmaları istedi.

Oto Tamir Ustalarından Araç  Sahiplerine Kışlık Bakım Uyarısı
Son Güncelleme :

24 Ekim 2017 - 7:00

Yozgat’ta oto tamir ustaları yaklaşan kış öncesi araç sahiplerini uyararak, araçların kışlık bakımını yaptırmaları istedi.
Yozgat 100. Yıl Sanayisi’nde oto tamir bakım üzerine faaliyetini sürdüren Durmuş İşbilen, kış mevsiminin yaklaştığını belirterek, araç sahiplerinin mutlaka araçlarının kışlık bakımını yaptırmaları gerektiğini vurguladı.
İşbilen, şu uyarılarda bulundu: “Kışın araçların özellikle antifriz değerlerinin ölçülmesi eksiklik var ise tamamlanması gerekir. Antifriz ile birlikte akü ve sileceklerde önemli. Her otomobilin kendi kategorisine göre antifriz değeri vardır.
Modeli yüksek araçlarla eski model araçların antifriz değerleri farklıdır. Araç sürücülerinin mutlaka gelip antifriz değerlerini ölçtürmeleri gerekiyor. Diğer bir husus ise araç aküleri kışın sorun yaşatabiliyor. Kış öncesinde akülerin de değerlerinin ölçtürülmesi gerekiyor. Araçlarda önemsiz görünse de silecekler büyük bir öneme sahiptir.
Görüş alanının daha net olması amacıyla sileceklerin de gerekirse değişmesi lazım.”
Hava sıcaklıklarının eksi derecelere kadar düştüğünü söyleyen İşbilen, şunları kaydetti: “Araç sahipleri araçlarının kış lastiklerini mutlaka taktırması gerekmektedir.
Çünkü yazlık lastiklerin özellikleri yaz mevsimine göre tasarlandığı için yağışlı havada kavrama olasılığı ve ani fren gibi durumlarda kazaya davetiye çıkarabilir.
O yüzden kar yağışını beklemeden vatandaşlarımız mutlaka araçlarının kış lastiklerini şimdiden taktırması gerekmektedir.
Araç sahipleri araçlarının kışlık bakımlarını şimdiden yaptırması ilerde oluşabilecek daha büyük sorun ve arızların yaşanmasını da engelleyecektir.”ifadelerini kullandı.

Oto Tamir Ustası Yüksel Kıymazaslan da araç sahiplerine aynı uyarılarda bulunarak, araçların kış girmeden mutlaka kışlık bakımlarının yaptırılması gerektiğine dikkat çekti.
Kıymazaslan,”Araçların bakımlarını ihmal etmemeliyiz.
Özellikle yaklaşan bu kış aylarında araçlara en fazla ihtiyaç duyduğumuz aylara giriyoruz. Ufak bir arızayı ihmal ettiğimizde ileride daha büyük sorunlarla karşılaşabiliriz.
O yüzden araç sahipleri kış girmeden mutlaka araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmalarını tavsiye ediyoruz.
Hem kendi can ve mal güvenlikleri, hem de başkalarının can ve mal güvenlikleri için önem arz ediyor.”diye

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.