""

Özışık: Cumhurbaşkanı’na şehrin önceliklerinin iletilmesi gerekir « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 21:26

Özışık: Cumhurbaşkanı’na şehrin önceliklerinin iletilmesi gerekir

İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, 14 Ocak Pazar günü Yozgat’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a il yöneticilerinin şehrin önceliklerini konu alan bir brifingin verilmesi gerektiğini söyledi.

Özışık: Cumhurbaşkanı’na şehrin  önceliklerinin iletilmesi gerekir
Son Güncelleme :

12 Ocak 2018 - 7:00

İl Başkanı Özışık, yaptığı yazılı açıklamada, Yozgat basınında çıkan hafif raylı sistemin şehrin öncelikleri arasında yer almadığını savunarak, şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanı Yozgat’a geldiğinde kendisinden sadece hafif raylı sistem isteyeceğiz” konulu haberi okudum.Bu şehrin o kadar acil öncelikleri varken Cumhurbaşkanından hafif raylı sistem istemek neden? Evet bende isterim şehir merkezi ile kampüs arasında hafif raylı sistem ama bir acil eylem planı yapsak en acil on yatırımı sıralasak ilk ona girer mi ?”
SAYIN BELEDİYE
BAŞKANIM
Yazısında Belediye Başkanı Kazım Arslan’a seslenen Özışık, “Göreve başladığınız günden beri yaptığınız ve yapmak istedikleriniz ile ilgili sizi çoğunlukla takdir ettim. Hatta sizin tüm çalışmalarınızda dürüstlüğünüzle ilgili kimsenin bir söz edemeyeceğinide her ortamda söyledim. Fakat dürüstlük sadece kendi işini doğru yapmak olmamalı yanı başımızdaki bu talihsiz açıklamaya Yozgat için müdahale etmelisiniz.”dedi.
AK Parti İl Başkanına da çağrıda bulunan Özışık, “Bu şehirde doğmuş büyümüş şehrin sorunlarını bilen başarılı saygın işadamı bir arkadaşımızsın. İl başkanlığından önce TSO başkanlığına adaylığınız sürecinde Yozgat’ın öncelikleri konusunda sohbet etmiştik. Son sözümüzde hepimiz aynı şeyleri söylüyoruz sorunları biliyoruz öncelikle ve yapılması gerekenler belli demiştik. Hafif raylı sistem öncelikle rimiz içinde hiç yoktu hiç konuşmadık. Bu talihsiz açıklamaya müdahale edeceğinize vali beyi bu yanlıştan döndereceğinize inanıyorum ”ifadelerini kullandı.
STK başkanlarına da seslenen Özışık, “Bugüne kadar yapılan hiç bir toplantı çalıştay panel yada benzer bir organizasyon da gündeme bile gelmeyen bu konuda lütfen sessiz kalmayın. İki organizemizde ihtisas OSB olur her ikisinde çalışan sayısı 20.000 olur. Hava alanı açılır , hızlı tren yolcu taşımaya başlar. hayvancılık OSB hayvan pazarı buğday pazarı biter. Çevre yolu hizmete açılır. yeni küçük sanayi Sitesi planlandığı gibi yapılır şehrin nüfusu 200 bine üniversite öğrenci sayısı 50.000 bine ulaşır. O zaman hafif raylı sisteme sıra gelir.”diye konuştu.
İlde görev yapan gazetecilere de çağrıda bulunan Özışık, “Et süt kurumu içerisinde günlük 100 ton kapasiteli bir fabrika 7 senedir kaderine terk edilmiş yatıyor. Bu fabrika açılırsa süt aldığı aile işletmelerinde yaratacağı istihdam en az 3000 olur. Bu fabrikanın açılması için sayın Bekir bozdağ 2014 mart ayında Yozgat’tan 9 kişilik bir heyete söz vermişti.bu fabrikayı kurum isterse kendide açar fakat bizim önerdiğimiz model farklı idi Süt üreticisininde ortak olarak korunduğu, isim hakkı, fason imalat hakkınıda içeren detaylı bir çalışma idi bu çalışma TSO da mevcut. Fabrika’nın ziraat odası damızlık Birliği süt üreticileri birlikleri ve TSO ve borsaya devrini içeriyordu . Bir kaç kurum ve bakanlık onayı gerekiyordu bu sebeble Cumhurbaşkanı oluru şarttır. Cumhurbaşkanı na arz edilirse yozgat için mükemmel bir kazanç olur.”ifadelerini kullandı.
Özışık, açıklamasına şöyle devam etti: “Önceliklerimiz mevcut OSB’lerin ihtisas osb ye dönmesi, özel teşvikler alabilmesi, tarım ve hayvancılık ihtisas OSB’lerin, havaalanı hızlı tren Yozgat’ın Türkiye lojistik sisteminin aktarma merkezlerinden biri olması, hayvan pazarı buğday pazarı et kombinesi ve fuar alanının entegre bir tesis olarak Yozgat sorgun arasına yapılması, Çevreyolu ve yararacağı yeni imar alanlarının şehrin sosyoekonomik gelişmişlik seviyesine yapacağı katkılar gibi öncelikler sayılır. Ama hafif raylı sistem tabiri caizse “ayranın yok içmeye tahtıravalli ile gidiyon çeşmeye” tarzı bir şey olmuş. Lütfen bu fırsatı kaçırmayalım. Hiç bir şey yapmasak şu süt fabrikasını açsak büyük hizmet olur.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.