""

Rehberlik öğretmenlerine seminer verildi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 20:32

Rehberlik öğretmenlerine seminer verildi

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrenci, veli ve öğretmen işbirliğinin artırılması ve sorunların daha kısa sürede çözüme kavuşturulması için rehberlik öğretmenlerine yönelik 5 günlük eğitim semineri düzenlendi.

Rehberlik öğretmenlerine seminer verildi
Son Güncelleme :

20 Şubat 2018 - 7:00

Programda MEB’e bağlı okullarda çalışan okul psikolojik danışmanlarına, sıklıkla karşılaştıkları problem alanları olan, sosyal kaygı, problemli internet kullanımı, kendini kabul ve kriz konularında bilişsel davranışçı terapi yaklaşımına dayalı müdahale teknik ve stratejilerinin, probleme dayalı öğrenme yaklaşımı ve yaşantısal tekniklerle kazandırılmasının amaçlandığı belirtililerek, Okul psikolojik danışmanları , öğrenci , veli ve diğer öğretmenler tarafından özellikle öğrencilerle ilgili ortaya çıkan sorunlar konusunda ilk sırada başvurulabilecek yardım kaynağı olarak görüldüğü ifade edildi.
Yozgat Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM)’da düzenlenen eğitim seminerde Anadolu Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Aydoğan Aykut Ceyhan’ın yürütücülüğünü yaptığı, PDR Uzmanı Uzm. Psk. Danışman Ömer Özer’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Proje 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı 20 rehberlik öğretmenin katılımı ile 5 gün sürdü.
Program kapsamında ilk grup eğitimleri 12-16 Şubat 2018 tarihleri arasında Yozgat il merkezinde gerçekleştirildi.
Proje Rehberlik Araştırma Merkezlerinin okul psikolojik danışmanlarının karşılaştıkları problemler ve ihtiyaç alanlarına ilişkin yapılan, bilgi almaya yönelik görüşmeler ve proje ekibinin önceki proje deneyimine dayanarak geliştirildi.
Proje ile, bilişsel davranışçı terapi kapsamındaki müdahale becerilerinin geliştirilmesinin yanında kalabalık okullarda aynı anda birden çok öğrenciye yardım etme olanağı sağlayan grupla psikolojik danışma programlarını geliştirebilme, yürütebilme ve değerlendirebilme becerilerinin de geliştirilmesi hedeflendiği belirtildi.Program, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı’nın da katıldığı Grandser Otelde düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.