""

Rektör Karacabey, uluslararası öğrencilerle bir araya geldi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 23:41

Rektör Karacabey, uluslararası öğrencilerle bir araya geldi

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, üniversitede eğitimlerini sürdüren uluslararası öğrencilerle bir araya geldi.

Rektör Karacabey, uluslararası  öğrencilerle bir araya geldi
Son Güncelleme :

21 Kasım 2017 - 7:00

Üniversiteye ait Konukevi ve Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltı programında bir araya gelen öğrenciler birbirleriyle tanışma ve kaynaşma fırsatı buldu. Programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın ve Ünivesitenin Uluslararası Öğrenci Destek Ofisi çalışanları katıldı.
Program da öğrenciler eğitimleri, Yozgat’taki yaşantıları, karşılaştıkları sorun ve taleplerini Rektör Karacabey’e iletme fırsatı buldu.
Rektör Karacabey, Bozok Üniversitesi’nin eğitim-öğretim faaliyetlerinin sadece yerel düzeyde değil, uluslararası arenada da ele alınmasının gerekliliğine inandığını ve bu yolda somut gelişmeleri görmenin gurur verici olduğunu söyledi.
Öğrencilerin imkanlar dahilinde tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Rektör Karacabey, “Üniversitemize gelerek eğitim ve öğretimlerini sürdüren siz değerli öğrencilerimizi birer evlatlarımız olarak görüyoruz. Burada eğitim gören öğrencilerimiz ile aynı konumdasınız. Bugün de sizlerin gurbette yalnız olmadığınızı hissettirmek, talep ve beklentilerinizi dinlemek için bir araya geldik.” dedi.
Uluslararası öğrencilerin yabancı uyruklu öğrenci olarak nitelendirilmesini yanlış bulduğunun altını çizen Karacabey, “Siz bize yabancı değilsiniz. Türkçe’de yabancı kelimesinin anlamı biraz daha farklıdır. Ama sizler, bizim kardeşlerimizsiniz. Biz, sizi yabancı olarak değil, misafir olarak görüyoruz. Sizleri kendi evinizde hissettirmek için elimizden geleni yapacağız. Yapılabilecekler dâhilinde ihtiyacınız olan her konuda yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Bozok Üniversitesi’nde Türkiye’nin 81 ilinden öğrencilerimiz var. Onların da kültürü aynı çatı altında olmakla beraber bazı farklılıkları da var. Hem Türkiye’nin değişik bölgelerinin kültürünü öğreneceksiniz hem de siz kendi kültürünüzü buradaki arkadaşlarınıza öğreteceksiniz. Kendi kültürünüzü burada anlatabilmeniz için de size bazı imkânları sunacağız.” diye konuştu.
Öğrenciler de, Bozok Üniversitesi’nde bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek vermiş olduğu desteklerden dolayı Rektör Karacabey’e teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.