""

SMMMO Başkanı Bulut: Karar Defterini 31 Ocak’a kadar Noter tasdikini yaptırın « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 06:13

SMMMO Başkanı Bulut: Karar Defterini 31 Ocak’a kadar Noter tasdikini yaptırın

Yozgat Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ahmet Bulut, 2017 yılında tutulan; Yönetim Kurulu Karar Defterleri ile Müdürler Kurulu Karar Defteri’nin 31 ocak 2018 günü mesai bitimine kadar notere kapanış tasdikinin yaptırılması gerektiği uyarsında bulundu.

SMMMO Başkanı Bulut: Karar Defterini  31 Ocak’a kadar Noter tasdikini yaptırın
Son Güncelleme :

27 Ocak 2018 - 7:00

Oda Başkanı Bulut, yaptığı açıklamada Noterlere; Defterlerin Kapanış ve Onay yenileme işlemlerinin 31 Ocak 2018 tarihi mesai saati bitiminde sona ereceği ifade etti.
Bulut, açıklamasında şunları kaydetti: “Bilindiği gibi, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 64 üncü maddesi 3 üncü fıkrası, ‘Yönetim kurulu karar defterinin kapanış tasdikinin izleyen faaliyet döneminin birinci ayının sonuna kadar, Yevmiye defterinin kapanış onayının ise, izleyen faaliyet döneminin altıncı ayının sonuna kadar notere yaptırılacağı’ düzenlemektedir.”
Kapanış Onayına tabi Defterler ve Kapanış yaptıracak İşletmeleri de 31 Ocak tarihine kadar Noter tasdiki yaptırmaları uyarısında bulunan Bulut, “Anonim şirketler ile Sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler ve Kooperatifler, tutmak zorunda oldukları Yönetim Kurulu Karar Defterinin Notere Kapanış onayını Ocak ayı sonuna kadar yaptırmak zorundadırlar. Bir önceki yıl Müdürler Kurulu Karar Defteri kullanmış olan Limited Şirketlerin defterin Kapanış onayını Ocak ayı sonuna kadar yaptırmaları zorunludur. (Limited şirketlerin müdürler kurulu karar defteri tutma zorunluluğu bulunmamaktadır. Mevcut Genel Kurul Toplantı ve Müzakere Defterini; hem Genel Kurul ve hem de Müdürler Kurulu Kararları için ortak olarak kullanabilirler. İsterlerse ayrı ayrı kullanabilirler. Ayrı ayrı kullanıldığı takdirde, Müdürler Kurulu Karar defteri her yıl için, Açılış ve Kapanış onayının yaptırılması zorunludur.) Bilanço hesabı esasına göre defter tutan Gerçek ve tüzel kişiler ile Vakıf ve Derneklerin İktisadi işletmeleri ile Tacirler, bir önceki yıl kullandıkları Yevmiye Defterlerinin Kapanış onaylarını, ertesi yılın Haziran ayının sonuna kadar Notere yaptırmaları zorunludur.”diye konuştu.
ONAY YENİLEME
Başkan Bulut, defterler konusunda şunları kaydetti: “Önceki yıl kullanılan Yönetim Kurulu Karar Defteri, Yevmiye defteri, Defteri Kebir, Envanter defteri, İşletme defteri, yeterli yaprakları bulunması halinde; Ocak ayı sonuna kadar onay yenilemek (Kapanış ve Açılış onayı -Ara tasdik yaptırmak) suretiyle ertesi yılda da kullanılmaya devam edilebilir.Defterlerin Kapanış veya Onay yenileme işlemlerini Noterlere 31 Ocak 2018 tarihinin ayın son günü mesai saati bitimine kadar yaptırılabilecektir.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.