""

SMMMO Başkanı Bulut’tan Muhasebe bölümü öğrencilerine seminer « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 19:46

SMMMO Başkanı Bulut’tan Muhasebe bölümü öğrencilerine seminer

Yozgat Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ahmet Bulut, Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe Finansman Alanı öğrencilerine mesleki konuda seminer verdi.

SMMMO Başkanı Bulut’tan Muhasebe  bölümü öğrencilerine seminer
Son Güncelleme :

29 Kasım 2017 - 7:00

Seminere YSMMMO Başkanı Ahmet Bulut, Oda Yönetim Kurulu Üyeleri Ferhan Akçınlıoğlu,HarunEvcimen,Tuncer Doğan katıldı.
Muhasebe Mesleğinin tarihçesi hakkında bilgiler veren Oda Başkanı Ahmet Bulut, Türk Ticaret Kanununda yapılan değişiklik sayesinde Mali Müşavirlik mesleğinin yeni bir milada girdiğini söyledi.
MALİ MÜŞAVİR BİLGİ ÜRETİR VE BU BİLGİYİ YÖNETEREK HİZMET SUNAR
Öğrencilere çok önemli mesleğin başlangıç noktasında olduklarını belirten Başkan Bulut, Mali Müşavirlerin bilgi ürettiğini ve bu bilgiyi yöneterek hizmet sunduğunu söyledi. Bulut, “ Mali Müşavirlik mesleği günümüzün en önemli meslekleri arasında yer almaktadır. Bütün meslekler bir yana Mali Müşavirlik Mesleği bir yana. O nedenle mesleğe talep çok ve meslekte kaliteyi yükseltmek için mesleğin bütün aşamalarına eleme sınavları getirildi ve staja başlama sınavı ÖSYM tarafından yapılmakta. Staj üç yıla çıkarıldı. Günümüzde birçok mesleğe nazaran en uzun ve en uğraş sonunda elde edilen meslek Mali Müşavirlik mesleğidir. Ekonomiye yön veren meslek olması münasebetiyle de ayrıca önem arz eden bir meslektir. Mali Müşavir bilgi üretir ve bu bilgiyi yöneterek hizmet sunar. O nedenle mali müşavir olan meslektaşlarımızın iyi bir bilgi ve donanıma sahip olması gerekir. O nedenle bu kadar önemli ve prestiji olan mesleği meslek edinmek için şimdiden kendinize hedef edinin dedi. Başarılı bir muhasebeci olabilmek için her gün değişen mevzuatları takip etmek amacıyla çok okumak ve bunun yanında dürüst olunması gerekir.”diye konuştu.
Mali Müşavirlik mesleğin riskli ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu, sorumluluğun ruhsat ve tabelanın asıldığı andan itibaren başladığını anlatan Bulut, “Defteri tutan kişi tuttuğu defter o kişinin dürüstlüğünün simgesi olacaktır,” dedi.
ÇOK ÇALIŞMALI VE GAYRET
ETMELİSİNİZ
Serbest Muhasebecilik kavramının kalktığını ve günümüzde Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik kavramlarının devam ettiğini vurgulayan Başkan Bulut, “Mali müşavirlik mesleği gerçekten sorumluluk isteyen bir meslek. Mükellef ile Devlet arasında köprü vazifesi gören bir meslektir. Bu meslekte bilginin sınırları açık olup, öğrenildikçe öğrenilen bir meslektir. Yeni kanunla birlikte mesleğimize yeni bir unvan kazandırıldı. Bu ünvan Denetçi unvanıdır. Yani yeni Türk Ticaret Kanununda şirket statüsünde olan sermaye şirketlerine denetim zorunluluğu getirildi bu denetimi ise sınavla denetçi unvanını elde etmiş olan meslek mensupları yapabilecekler bu da meslektaşlarımız açısından önemli bir gelişme yeni bir iş sahasıdır. O nedenle her geçen gün mesleğimizin değeri, kıymeti artmakta siz değerli öğrenci kardeşlerimizde yolun başında olan kişiler olarak şu anki fırsatları iyi değerlendirip, okulumuzun, öğretmenlerimizin ve ailelerimizin kıymetini bilip, çalışmalısınız. Bizler ne kadar çok çalışıyorsak sizler bizden daha çok çalışmalı gayret etmelisiniz.”şeklinde konuştu.
Mesleğin zorluklarına değinen Başkan Bulut, “Halk arasında mali müşavirler çok kazanan kişiler olarak bilinir. Ancak yaptığımız iş ve üstümüze almış olduğumuz sorumluluklar göz önüne alındığında emek değer ölçüsüne vurulduğunda söylenilenler gibi çokta kazanç yoktur . Hele Yozgat’ın kendine has ekonomik ölçekleri göz önüne alındığında bu Türkiye ortalamasının çok daha altında kalmaktadır. Tabi kazancın yanı sıra üstlenmiş olduğumuz sorumluluklar da var. Bazen hizmet sunduğumuz mükellefler kadar biz mali müşavirlerde hem cezai hemde mali sorumluklar taşıyoruz. Aynı zamanda yaptığımız iş kamu hizmeti niteliğindedir. Bu bakımdan kamu yararı ve toplumsal fayda işlevi görmektedir.” dedi.
Başkan Bulut konuşmasının ardından öğrencilerin sorduğu soruları cevapladı ve öğrencilerin Mali Müşavirlik mesleğine yönelmeleri noktasında tavsiyede bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.