""

Taşeron işçiler bilgilendirildi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 04:27

Taşeron işçiler bilgilendirildi

Hak İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Yozgat Şubesi tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, hükümetin yaptığı düzenleme sonrasında kadroya geçen taşeron işçilerle buluşup bundan sonraki süreç için yapılması gerekenleri anlattı.

Taşeron işçiler bilgilendirildi
Son Güncelleme :

30 Aralık 2017 - 7:00

Hizmet-İş Sendikası Başkanlığına bağlı Yozgat Belediyesi’nde taşeron olarak çalışırken kadroya geçen işçilere yönelik bilgilendirme toplantısı Büyük Sinema Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın yanı sıra başkan yardımcıları ve Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ferman Zararsız ve çok sayıda iş yeri temsilcileri ve işçiler katıldı.
Hükümetin taşeron işçilere yönelik yaptığı düzenlemenin ardından kafalarda oluşan soru işaretlerini kaldırmak ve işçileri bilgilendirmek için düzenleten toplantıda Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ferman Zararsız, belediyede çalışan işçilere yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında izlenecek yolu anlattı. Zararsız,”2 Ocak’tan itibarin bütün taşeron işçiler çalıştıkları kurumlara dilekçelerini verecek. O dilekçeler kurum tarafından bir ay içerisinde elektronik ortamda Bakanlığa gönderecek. Bakanlıkta 90 gün içinde kadronuzu onaylayacak. Şirket olayı tamamen bitmiştir. Kafanızda soru işareti kalmasın” dedi.
Toplantıda işçilere seslenen Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ise hükümetin yaptığı düzenleme ile çalışma hayatında yeni bir dönemin başladığını ifade ederek,”Her yıl ihale yapılıyordu. Az da olsa işçi kardeşlerimizin aklında acaba işe alırlar mı almazlar mı diye tereddütler oluşuyordu. Bu kadro ile bu ortadan kalkmış oldu. İşçi hakkını alacak. Ama bir de hakkını vermek var. Aldığı paranın hakkını vererek evine helal lokma götürmek var. Bu konuda kötü örnekler var. 5 dakika eken bırakıyorsak yarım saat geç geliyorsak evinize haram lokma götürüyorsunuz. Herkes birbirini kandırabilir ama Allah’ı kandırmak mümkün değil. Artık yeni bir dönem başlıyor. Bunun hakkını vermek lazım. 2017’ye kadar ne yapmış iseniz onu bir kenara bırakın. Kendiniz ve aileniz için yeni bir sayfa açın. Bu memleketin güzel insanlara ihtiyacı var. Bu memleketin güzel insanlarına işimizi en güzel şekilde yapmakla bu iş olur” dedi.
Konuşmaların ardından ise Hizmet İş Şube Başkanı Ferman Zararsız, her konuda kendilerine yardımcı olan Belediye Başkanı Kazım Arslan’a teşekkür ederek plaket takdim etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.