""

Temizlik işçileri: Mazgalların tıkanmasına vatandaşlarımız sebep oluyor « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 12:07

Temizlik işçileri: Mazgalların tıkanmasına vatandaşlarımız sebep oluyor

Yozgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, cadde ve sokaklardaki tıkanan mazgalları açarak temizlik yaptı.

Temizlik işçileri: Mazgalların tıkanmasına  vatandaşlarımız sebep oluyor
Son Güncelleme :

01 Ağustos 2017 - 7:00

Temizlik işçileri, mazgalların tıkanmasına insanların attığı atıkların sebep olduğunu belirterek, temizlik konusunda daha duyarlı davranmaları istedi.
Belediye Temizlik İşleri Müdürü Ömer Duyar, yaz, kış 7 gün 24 saat esasına göre şehrin temizliğine büyük önem verdiklerini söyledi.
Duyar, “Her mevsimin kendine göre zorlukları var. Ekiplerimiz, her gün şehrin temizliğini titizlikle sürdürüyor. Bu konuda insan olarak elbette bizlere de büyük sorumluklar düşüyor. Yediğimiz kabuklu yiyecekleri yere değilde çöpe atmamız veya yere atanları uyarmamız insanlık görevidir. Bizler elbette şehrimizin günlük temizliğini yapmak zorundayız. Daha temiz bir çevrenin olması ve toplumda da bu duyarlılığın oluşması için bizlerde dikkatli olmalıyız.”dedi.
Mazgalların içerisinin, sigara izmariti, kağıt parçaları, plastik ve diğer atıklardan dolayı tıkandığını vurgulayan Duyar, “Çağrı merkezimizi arayan bir duyarlı vatandaşımız Bankalar Caddesinde bulunan mazgaldan pis kokuların geldiğini söyleyerek bakılmasını istedi. Ekiplerimiz ihbarı dikkate alarak gittiğinde mazgalın atıklar sebebi ile tıkandığını tespit ettiler. Yemek atıklarına kadar buraya dökmüşler. Hal böyle olunca burasıda tıkanmış. Olası yağışlarda ise tıkalı olan mazgal sebebiyle yağmur suları burada bulunan işyerlerini basacak. Sonra vatandaşımız belediyemizi suçlayacak. Suçlu aranacaksa önce sorumluluğu kendimizde aramalıyız. Elbette bizim görevimiz şehrin temizliğini en iyi şekilde yapmaktır, fakat şehirde yaşayan vatandaşlarımızda nasılki evlerinde yada evlerinin bahçesinde temizliğe önem veriyorlarsa mahallede, cadde ve sokaklarda da yanı şekilde temizliğe önem vermelerini istiyoruz.”uyarısında bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.