""

Tepedoğan Köyündeki 400 kişilik cami inşaatı yükseliyor « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 22:20

Tepedoğan Köyündeki 400 kişilik cami inşaatı yükseliyor

Sarıkaya ilçesine bağlı Tepedoğan Köyünde, Tepedoğan Köyü Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan 400 kişilik cami inşaatı yükseliyor. İbadete açılmasıyla birlikte 400 kişinin aynı anda ibadet edebileceği kapasiteye sahip olan cami, aynı anda sosyal alanlarıyla köye renk katacak.

Tepedoğan Köyündeki 400 kişilik  cami inşaatı yükseliyor
Son Güncelleme :

14 Ekim 2017 - 7:00

Mevcut cami’in ihtiyaca cevap vermemesi üzerine harekete geçen köy halkı kurdukları dernekle cami avlusuna yeni cami için temel atarak geçtiğimiz yıl çalışmalara başladı. Başarılı bir çalışma sergileyen dernek yöneticileri yapılan maddi desteklerle çalışmaları hızlı bir şekilde devam ettirdi. Beş yüze yakın nüfusun ikamet ettiği köyde inşa edilen cami’in alt katı sosyal ve çok amaçlı salon olarak hizmet verecek. Biri ana kubbe olmak üzere on altı kubbenin yükseldiği cami toplam bin yüz metrekare alana oturtularak, üçyüz yetmiş metre kare alan ise ibadet hizmeti sunacak. Hizmete açılmasıyla birlikte dört yüz kişi aynı anda ibadet edebilecek.
Caminin ibadete açılmasıyal yanındaki eski caminin yıkılarak avluya dahil edilmesi planlanıyor. Cami Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şuayip Gömeç, köy halkının maddi destekleriyle hızlı şekilde ilerleyen cami inşaatında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti. Gömeç, “Bu bir ekip işi, yönetim kurulu arkadaşlarım ve diğer gönüllüler el birliği gönül birliği yaparak sadece kendi köylülerimizden aldığımız bağış ve yardım gelirleriyle çalışmalarımız planlandığı biçimde devam ediyor” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.