""

TMO’da buğday ve arpa alım taban fiyatları belirlendi. « Yeniufuk Gazetesi

4 Mayıs 2024 - 03:17

TMO’da buğday ve arpa alım taban fiyatları belirlendi.

Yozgat TMO Baş Müdürü Hasan Öztürk, TMO’da buğday ve arpa alım taban fiyatlarının belirlendiğini söyledi.

TMO’da buğday ve arpa alım taban fiyatları belirlendi.
Son Güncelleme :

01 Ağustos 2022 - 12:27

Yozgat TMO Baş Müdürü Hasan Öztürk, TMO’da buğday ve arpa alım taban fiyatlarının belirlendiğini söyledi.

2 Ağustos itibariyle Akdağmadeni ilçesinde buğday ve arpa alımı yapacaklarını söyleyen Yozgat TMO Baş Müdürü Hasan Öztürk, “Yozgat bölgesinde verim gayet iyi, bereketli bir yıl geçiriyoruz. Bu yıl Yozgat bölgesinde ortalama 350 bin ton buğday ve arpa alımı hedefliyoruz. Çitçimiz arpasını buğdayını TMO’ya gönül rahatlığı getirebilir ve devlet güvencesiyle en yüksek fiyattan ürününü satabilir.” dedi.

Buğday ve arpa alım taban fiyatlarını da açıklayan Öztürk, “TMO arpa fiyatı destekle birlikte 6 lira 20 kuruş, ekmeklik buğday 7 lira 45 kuruş, makarnalık buğday 7 lira 90 kuruş olarak belirlendi. Çitçimiz destek pirimi almak için en son 31 Ağustos’a kadar TMO’ya ürününü teslim etmek ve müstahsilini 16 Eylül’e kadar İlçe Tarım Müdürlüklerine vermek zorundadır. Aksi takdirde destekten faydalanamayacak. Ofis çitçimizin bütün ürünlerini almaya taliptir. Yeter ki çitçimiz üretsin” diye konuştu.

Akdağmadeni Ziraat Odası Başkanı Eyyup Elmalı ise buğday ve arpa alımlarında ilçede vatandaşların sıkıntı yaşamamaları için randevu almaları gerektiğini söyleyerek randevu alamayan vatandaşlara da yardımcı olabileceklerini ifade etti. Cemil MERMERTAŞ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.