""

TÜGVA’lı gençlerden Afrine destek « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 04:06

TÜGVA’lı gençlerden Afrine destek

TÜGVA İl Temsilciliği Üniversite Koordinatörlüğü Yeniler Topluluğu ,Bozok Üniversitesi Tarih ve Düşünce Topluluğu ve Bozok Üniversitesi Tiyatro Makinası Topluluğu gençlerinden Afrin’e destek.

TÜGVA’lı gençlerden Afrine destek
Son Güncelleme :

26 Şubat 2018 - 7:00

TÜGVA İl Temsilciliği Üniversite Koordinatörlüğü Yeniler Topluluğu, Bozok Üniversitesi Tarih ve Düşünce Topluluğu ve Bozok Üniversitesi Tiyatro Makinası Topluluğu Yozgat Şehitliği’ne giderek, vatan uğruna canını feda eden şehitler için dua ettiler. Daha sonra Askerlik Şubesi’ne giderek askeri alınmak ve harekata katılmak için dilekçe verdiler.
TÜGVA Üniversite Koordinatörü Rıza Çağlıoğlu, Zeytin Dalı Harekatı’nın manevi destekçisi ve Mehmetçiklerin her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Çağlıoğlu “Zeytin Dalı” harekatının uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı olduğuna dikkat çekti. Çağlıoğlu, “Bu operasyonun amacı, Afrin’de yerel halk üzerinde antidemokratik bir biçimde ve silah gücüyle baskı kuran PKK/YPG yönetimini bertaraf etmek, Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde bulunan Cerablus, Azez, El Bab’ta oluşturduğu güvenli ortamı ve bu tecrübeleri, Afrin bölgesine aktarmak ve mazlumların sesine kulak vererek onları merhametle kucaklamaktır.
Sınırlarını tehdit eden kim olursa olsun dünyayı onlara dar edecek güçlü bir Türkiye var. Ordumuzun Afrin’de YPG/PYD gibi türevlerinin alfabede harf bırakmadığı terör örgütlerine karşı kendi sınırlarımız ve orada yaşayan masum halkı koruma adına yürütmüş olduğu haklı mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Ordumuzun oradan biran önce sağ salim dönmesini yüce Allah’tan niyaz ediyoruz” dedi.
Tiyatro Makinası Topluluğu başkanı Kıvanç Sarıgül, “Sadece Afrindeki askerlerimiz değil, tüm güvenlik güçlerimizin her zaman yanındayız. Allah yardımcıları olsun” dedi Tarih ve Düşünce Topluluğu başkanı Halil İbrahim Arvas ise “Tarih boyunca er meydanlarında hüsrana uğrattığımız, devletimizin düşmanlarına karşı tekrar Malazgirt, Çanakkale ruhu ile karşılık vermeyi bekleyen yüz binlerce genç hazır beklemektedir. Allah’tan tüm şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize ve ailelerine sabır niyaz ederiz. Tüm güvenlik güçlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.