""

Turşu tüketimi arttı « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 02:06

Turşu tüketimi arttı

Kış mevsiminin gelmesiyle beraber tüketimi artan, grip ve soğuk algınlığına karşı korunmak için bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtilen turşu suyu, doğal antibiyotik görevi görüyor.

Turşu tüketimi arttı
Son Güncelleme :

22 Aralık 2017 - 7:00

Havaların soğumasıyla beraber artan grip ve soğuk algınlığına karşı birçok yararı olan havuç, kornişon, salatalık, biber, sarımsak ve lahana yaprakları gibi sebzelerin, sirke, limon ve tuz desteğiyle yapılan turşular, özellikle kış aylarında vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
“Ev yapımı turşu suyu tercih edilmeli”
Yozgat’ta dükkanı bulunan Serkan Açık, kış aylarında turşu suyu tüketiminin arttığını belirtirken, ev yapımı turşu suyunun tercih edilmesi gerektiğini ifade etti. Açık, “Turşu ve turşu suyu doğal antibiyotiktir. Turşu suyunu kışın satıyoruz. Turşu suyu gribe karşı çok etkili.
Soğuk algınlığına yakalandığını hisseden her vatandaş bir bardak turşu suyu içmeli. Ancak turşu suyu içmek isteyen vatandaşlarımız kesinlikle turşu dükkanlarına uğramalılar. Genelde marketlerde satılan hazır turşu suyunda koruyucu madde bulunduğu için uzun vadede sağlık sorunları oluşturabilir. Vatandaşların ev yapımı turşu suyunu tercih etmeleri gerekir” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.