""

Ünlü Şair ve Yazar Abbas Sayar kabri başında anıldı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 20:29

Ünlü Şair ve Yazar Abbas Sayar kabri başında anıldı

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti (YGC) Başkanı Osman Hakan Kiracı, yönetim kurulu üyeleri ,siyasi ve sivil toplum temsilcileri tarafından Yozgat’ın ilk gazetecisi Merhum Abbas Sayar, ölümünün 18. Yıldönümünde kabri başında dualarla anıldı.

Ünlü Şair ve Yazar Abbas  Sayar kabri başında anıldı
Son Güncelleme :

14 Ağustos 2017 - 7:00

Gazeteciler daha sonra meslektaşları merhum Muammer Karadeli ve Y. Kenan Yılmaz’ın da kabrini ziyaret ederek dua okudu.Bundan 18 yıl önce ebediyete intikal eden Yozgat’ın ilk gazetecisi, ünlü romancı,şair ve yazar N.Abbas Sayar,12 Ağustos Cumartesi günü mezarı başında dualarla anıldı.Yozgat Gazeteciler Cemiyetinin merhum gazetecileri anma kapsamında düzenlediği törenlerde Hakimiyet gazetesi eski sahibi merhum Y.Kenan Yılmaz ile gazetemiz Yeni Ufuk kurucularından merhum Muammer Karadeli’nin de mezarları ziyaret edildi.
Her üç proğramda hayırla yadedilen merhum gazeteciler için mezarlarının başıda Kuran-ı Kerim okundu.
Abbas Sayar’ın Çatak Mezarlığındaki kabristanında düzenlenen anma töreninde ilk konuşmayı yapan eski Belediye Başkanı Yusuf Başer, yaptı.
Başer, merhumun Yozgat’tan Türk Edebiyatına armağan edilen ünlü bir yazar ve şair olduğunu belirterek, ” Abbas Sayar, meslek hayatında kazandığı ödülleriyle Yozgatın adını ülke düzeyinde başarıyla duyurmuş ve Türk edebiyat dünyasına adını altın harflerle yazdırmış önemli bir değerdir.Kendisini rahmetle anıyoruz.”dedi. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Koordinatörü ve Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı da üstadın güçlü bir edebiyatcı olmasının yanı sıra Yozgatın yetiştirdiği büyük bir düşünür olduğunu vurguladı.
Kiracı, “Nice kalem ustalarının yetiştiği kentimizde Yozgat’ın ilk gazetecisi sıfatıyla yaklaşık 45 yıl gazetecilik yapan Abbas Sayar,aynı zamanda duygulu bir şair, ödülleri ve eserleriyle Türk Edebiyat dünyasında haklı bir üne kavuşmuş nitelikli bir romancı, ressamlık sanatı gizli kalmış bir fırça ustası ve Yozgattan yetişmiş ender mütefekkirlerden biridir. Merhum, adını Yozgat’la özdeşleştirmiş bir meslek büyüğümüzdü. Hayatının son dönemini geçirdiği Ayvalıkta ”Ölünce beni Çatak mezarlığına gömün”diyen Yozgat aşığı meslektaşımızı bugün bir kere daha mezarı başında anma fırsatını bulduğumuz için kendisini minnetle yadediyoruz. Ruhu şad olsun”dileklerinde bulundu.
KARADELİ, YÜREKLİ BİR GAZETECİYDİ
Merhum Muammer Karadeli’de kabri başında dualarla anıldı. Başkan Kiracı, burada yaptığı konuşmada Merhum Karadeli’nin yürekli bir gazeteci olduğunu belirterek, “Yozgat medyasının merhum gazetecilerinden Muammer Karadeli, yaşadığı süreçte özellikle 12 Eylül döneminde sıkıyönetimin baskılarına boyun eğmeden yüreklice gazetecilik yaptı.”dedi.
AVRUPA’DA İLK TÜRK GAZETESİNİ KENAN YILMAZ ÇIKARDI
Karadeli’nin mezar ziyaretinin ardından Yozgatspor’un Kulübü eski başkanlarından kamuoyunda “Efsane Başkan” olarak anılan Merhum Yusuf Kenan Yılmaz’da kabri başında anıldı. YGC Başkanı Kiracı, burada yaptığı konuşmada, Avrupa’da ilk Türk gazetesini , Yozgat Hakimiyet Gazetesi sahibi ve Yozgat Spor Kulübü Eski Başkanı Y. Kenan Yılmaz’ın çıkardığını ifade etti.
Kiracı, “Yozgat Hakimiyet Gazetesi kurucularından merhum Kenan Yılmaz, Avrupada ilk Türk gazetesini, Türkiyede ilk Almanca dergiyi ve Yozgatta ilk web offset baskılı gazeteyi yayınladı. Kenan Yılmaz da gerçek bir Yozgat sevdalısı idi. Yozgatın turizminden sporuna, sporundan medyasına verdiği hizmetler unutulamaz.”dedi.
Yozgat Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği merhum gazetecileri anma törenlerine Yozgat eski Belediye Başkanı Yusuf Başer’in yanı sıra eski Belediye Başkan yardımcılarından Aydın Bacaksız ile Tevfik Bozkurt, CHP eski İl Başkanı Ali Keven, CHP İl Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Başkanı Özgür Karslıoğlu ve CHP İl Başkan Yardımcısı Serdar Boztepe,YOSİAD Başkanı Mehmet Saygı, Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ömer Ertuğrul,Gazeteciler Cemiyeti Sekreteri Ferhat Özer,Yozgat Hakimiyet Gazetesi sahibi Sedat Yılmaz, Yozgat Hakimiyet Gazetesi Muhabiri Kadir Can ÜnalYozgat Şair ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden Nuh Şahin ve Mehmet Karaarslan, Yazar Osman Karaca katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.