""

Uyuşturucu ile mücadele paneli düzenlendi « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 04:02

Uyuşturucu ile mücadele paneli düzenlendi

Yozgat İl Uyuşturucu İle Mücadele programı kapsamında, Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Seçim Senin: Özgürlük mü? Bağımlılık mı?” konulu panelin ikincisi düzenlendi.

Uyuşturucu ile mücadele paneli düzenlendi
Son Güncelleme :

08 Aralık 2017 - 7:00

Panele Yozgat İl Uyuşturucu İle Mücadele Kurulu Başkanı Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır katıldı.
Doç.Dr. Mahmut Kılıç, Panelde yaptığı konuşmada uyuşturucu ile mücadelenin önemine değindi. Kılıç, “Uyuşturucu ile mücadelede en temel unsur uyuşturucuya ulaşımın engellenmesidir. Madde bağımlılığında korunmada, kişinin özgüveni ve eğitim seviyesi yüksek olması ve güvenli bir işe sahip olmasıda önemlidir. Ayrıca arkadaş çevresi ve aile ilişkileride iyi olmasının madde bağımlığından korunmada etkisi vardır.
Panelde, Yrd.Doç.Dr. Gülay Yılmaz, madde kullanımının insandaki fizyolojik etkileri ve yaptığı tahribatları, ruh sağlığını nasıl olumsuz etkilediği konularına değindi.
Yrd.Doç.Dr. Mümtaz Levent ise akkolün bağımlılığın temelde toplumsal yapı ile yakından ilişkili olduğu, bağımlığı destekleyen toplum yapısı ve medyanın etkileri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.