""

Vali Özkan: Çok şükür can kaybımız yok « Yeniufuk Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 22:11

Vali Özkan: Çok şükür can kaybımız yok

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremden etkilenen Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde dün gece yaptığı incelemelerin ardından bugünde bölgeye giderek incemelerini sürdürdü.

Vali Özkan:  Çok şükür can kaybımız yok
Son Güncelleme :

19 Nisan 2024 - 18:00

Vatandaşlarla bir araya gelen Vali Mehmet Ali Özkan, bir kez daha geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Vali Özkan, “Ben her şeyden önce ülkemize ve depremden etkilenen bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depremin ilk andan itibaren, sağlık ekiplerimizi, Afad’ımız, Jandarmamız ve emniyetimiz bütün ekiplerimizle birlikte arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Bizde dün deprem saatinden itibaren arkadaşlarımızla birlikte buradaydık, bugünde yine tekrar buraya geldik. Tabi bizi depremde bizi sevinderen husulardan bir tanesi çok şükür hayatını kaybeden insanımız ve yaralılarımızın olmamasıdır. Evlerinde ve hayvan barınaklarında hasar olan vatandaşlarımız var. Onlarla ilgili de ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını sürdürüyorlar. Deprem saatinden itibaren vatandaşlarımıza hasralı binalara girmemeleri noktasında uyarılarımız oldu. Bu suretle de hali hazırda AFAD’ımızın çadırlarını ulaştırdık. İhtiyaç sahibi yada ihtiyacı olan vatandaşlarımıza geçici olsada konaklama imkanı sağladık. Bunun yanı sıra kamu misafirhaneleri ve okullarımıza ait yurtlarımızda da konaklama ve yemek imkanı sağladık. Dün akşam sabaha kadar bütün alanı gezdik gördük. Bugünde arkadaşlarımızın çalışmalarını ve vatandaşlarımızı görmek için AFAD Genel Müdürümüz, ilçe kaymakamız, komtanımız il özel idaremizle ve arkadaşlarımızla birlikte sahadayız.
Bize en çok hasar ihbarı nolan yada dün akşamdan bu zamana kadar en çok hasar tespiti yaptığımız ilçemiz Kadışheri ilçemiz.İlçe merkezimizde herhangi bir durum olmamazına rağmen buradan hat güzregahından Sulusaray sınırına kadar olan Elmalıçiftlik köylerimizden aha fazla ihbar geldi.
Tabi Kadışehri İlçemize yakın olan Akdağmadeni ilçemizden de 30’a yakın ihbar geldi ekiplerimiz orada da çalışma yürüttü. Bu süreçte 3 ilçemizde okullarımızı tatil ettik. Tabi kamu binaları olarak şuana kadar 8 camimizde ve mninaresinde hasar tespittik. Şuana kadar diğer kamu binalarımızda okullarımızda bir hasar ihbarı veya tespitimiz olmadı. Bir yandan ev hasarlkarı bir yandan tarımsal hasarlar ki çok şükür şuana kadar ulaşan bir tarımsal hasar arkadaşlarımızın saha tespitlerinde. Bunun yanı sıra mal varlığına yönelik hasar tespitlerimiz devam ediyor.”/ Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.