""

Vali Yurtnaç: Devlet olarak her zaman engelli vatandaşımızın yanındayız « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 09:02

Vali Yurtnaç: Devlet olarak her zaman engelli vatandaşımızın yanındayız

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, engelli vatandaşların hayattan aldıkları tadı biraz olsun artırabilmenin kendileri için mutluluk verici olduğunu belirterek, devlet olarak her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

Vali Yurtnaç: Devlet olarak her zaman  engelli vatandaşımızın yanındayız
Son Güncelleme :

06 Aralık 2017 - 7:00

Vali Kemal Yurtnaç ve eşi Dilek Yurtnaç, ev sahipliğinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle ilde yaşayan engelli vatandaşlarla yemekte bir araya geldi.
Sefa Sofrasında düzenlenen yemekte Vali Yurtnaç ve eşi Dilek Yurtnaç, engelli vatandaşlarla yakından ilgilenerek sohbet edip sorun ve isteklerini dinledi.
HER İNSAN POTANSİYEL BİR ENGELLİDİR
olduğunu belirterek her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını vurguladı. Yurtnaç, “Her insan potansiyel bir engelli adayıdır. Engelliler günü sene de bir kez kutlanıp unutulan günler olarak kalmaması gerekir. Göreve geldiğim günden itibaren bazı gruplara pozitif ayrımcılık tanıyacağız dedik. Bunu tüm samimiyetimle ifade ediyorum. Sizin hayatta aldığınız tadı biraz olsun artırabilirsek bu bizim için mutluluk vericidir. Bunun için de devlet olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN DAHA RAHAT BİR YAŞAM SÜRMELERİ İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ
Engelli vatandaşların daha rahat bir yaşam sürmeleri için mücadele verdiklerini kaydeden Vali Yurtnaç, “Dezavantajlı gurupların hayatlarının kolaylaşması için her türlü tedbirleri alıyoruz. Mesele insanı hayata kazandırmaktır, dışlamak değil. Genel olarak engelli çocukları olan ailelerin, çocuklarını saklamadan, toplum ile iç içe yaşatmaları gerekmektedir. Biz de elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz. Devletimizin sunduğu imkanlarla bu tür guruplara yardımcı olmak bizim görevimiz. Allah’tan gelene biz karşı gelemeyiz. Bu çocuklarımızı bu şekilde kabullenmek zorundayız” diye konuştu.
Vali Yurtnaç engelliler için yeni bir tesis açacaklarını vurgulayarak, “Merkez Ortaokulu önünde bulunan alana engelli vatandaşlarımız, gazilerimiz, şehit ve gazi ailelerimizin faydalanabileceği engelsiz yaşam alanı yapacağız” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından işyerlerinde engelli istihdam eden işletmecilere Vali Kemal Yurtnaç tarafından teşekkür ve onur belgesi verildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.