""

Vali Yurtnaç, protokol yerine vatandaşlar arasında şenliği izledi « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 01:55

Vali Yurtnaç, protokol yerine vatandaşlar arasında şenliği izledi

Sorgun’a bağlı Bahadın Belde Belediyesi tarafından düzenlenen 20. Uluslararası Bahadın Kültür Şenliklerinde Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ın şenliği protokol Trübünü yerine vatandaşlar arasında izlemesi halk tarafından takdirle karşılandı.

Vali Yurtnaç, protokol yerine  vatandaşlar arasında şenliği izledi
Son Güncelleme :

08 Ağustos 2017 - 7:00

20. Uluslararası Bahadın Kültür Şenliği, Arif Baş Açık Hava Müzesi önünden Hacı Demirel Amfi Tiyatrosu’na kadar kortej yürüyüşüyle başladı.
Şenliğe katılan Vali Kemal Yurtnaç, şenlik gösterilerini protokol tribününden izlemek yerine vatandaşların arasına karışarak izlemeyi tercih etti. Vatandaşlarla yakından ilgilenen Vali Yurtnaç’ın bu tutumu Bahadın halkı tarafından büyük beğeni topladı.
MİLLETİN OLMADIĞI YERDE DEVLETİNDE ÖNEMİ YOKTUR
Vali Yurtnaç, festival açılışında yaptığı konuşmada, milletin olmadığı bir yerde devletin de öneminin olmadığını söyledi.
Valilik olarak beldelerde, ilçelerde ve diğer yerlerde bu tür şenlikleri, festivalleri takip ettiklerini kaydeden Yurtnaç, “Vatandaşlarımızla birlik olmak adına, onların hissiyatlarını öğrenmek adına, bu şenlikleri çok önemsiyoruz.
Bahadın’da olup da dışarı göçmüş insanların, burayı, memleketini, beldesini unutmaması, buraya sahip çıkması önemli bir değer.
Bunu unuttuğumuz zaman, büyük şehirlerde kozmopolit bir hayat yaşıyoruz. Eğer buraya gençler geliyorsa baba toprağına, ata toprağına geliyorsa buranın bir değeri olacak, burası kalkınacak” dedi.
Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan da 20 yıldır yapılan festivalin, birbirini uzun zamandır göremeyen insanları bir araya getirmesi açısından çok önemli olduğunu belirtti.
Etkinliği iki yıl önce uluslararası niteliğe kavuşturduklarını anlatan Özcan, “Bahadınlı kardeşlerimiz yarım asırdan fazladır gurbet ellerde ekmek parası kazanıyorlar. Festivalimiz sayesinde bir araya gelerek hasret gideriyorlar.
Çeşitli paneller, konferanslar, imza günleri, şiir ve söyleşilerimiz oldu. Bütün Yozgat’tan, çevre il ve ilçelerden, yurt genelinden, Almanya’dan, Hollanda’dan katılımcılarımız var. Bizleri onurlandırıyor. Uluslararası olmanın avantajlarını yaşıyoruz” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.