""

Vali Yurtnaç: Yozgat eğitimine 10 yeni okul kazandıracağız « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 04:35

Vali Yurtnaç: Yozgat eğitimine 10 yeni okul kazandıracağız

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat eğitim kalitesini yükseltmek için kapsamlı bir şekilde çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, 2019 Yılı eğitim- öğretim dönemine yetiştirmek üzere 10 yeni okulu Yozgat eğitimine kazandıracaklarını söyledi. Yurtnaç, 10 yeni okul yapım ihalesinin bu Ağustos ayı içerisinde yapılacağını kaydetti.

Vali Yurtnaç: Yozgat eğitimine  10 yeni okul kazandıracağız
Son Güncelleme :

10 Ağustos 2017 - 7:00

Geldiği günden itibaren Yozgat eğitimine ayrı bir önem veren ve il eğitim başarısının arttırılmasına yönelik yeni tedbirler ve yeni uygulamaları hayata geçirmeye çalışan Vali Yurtnaç, yapılan çalışmaların meyvesini yakın gelecekte alınmasını hedefliyor.
VATANINA, DEVLETİNE BAĞLI NESİL YETİŞMESİNDE ÖĞRETMENLERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR
Vatanına, milletine ve devletine bağlı bireylerin yetişmesinde öğretmenlere büyük görevler düştüğünü vurgulayan Vali Yurtnaç, “Çocuklar, ailesinden çevresinden ve öğretmenlerinden aldığı bilgilerle beslenir ve yetişirler. Ailelerimizin çocuklarına gereken önemi vermesini her fırsatta dile getiriyoruz. Öğrenci, öğretmen ve veli ilişkisi eğitimin saç ayağıdır. Bu ayakların sağlam ve koordineli bir şekilde işletilmesi halinde hedeflenen başarı elde edilebilir. Çocuklar ülkemizin teminatı ve yarınlarımızdır. Bir ülkenin hak ettiği noktalara gelebilmesi ancak eğitimli topluma kavuşması ile mümkün olabilir. Bilinçli, toplumun inanç ve kültürüyle barışık, modern bir eğitim sistemi ve ortamı ile yetişmiş nesle ülkemizin ve Yozgat’ımızın ihtiyacı var.”dedi.
ÖĞRETMEN, MESAİM DOLSUN MANTIĞINDA OLMAMALI
Öğretmenlerin sadece mesaim dolsun mantığında olmaması gerektiğini vurgulayan Vali Yurtnaç, “Öğretmen sadece mesaim dolsun mantığında olmamalıdır. Çocuklarla sadece derste değil dersin dışında da zaman geçirmesi lazım. Onlarla ders dışında ilgilenmeli, sohbet etmeli arkadaş olmalıdır.
Yapılan istatistiklerde zaten çocukların en fazla sevdiği öğretmenin dersinde daha başarılı oldukları gözlenmiştir. Bu çerçevede milli ve manevi duygulara sahip bir nesil yetiştirmek istiyorsak önceliği bu kalitelere sahip öğretmen yetiştirmekle aramalıyız. Yoksa ezberci eğitim ile yetiştirilen öğretmenlerle de istenilen düzeyde başarı sağlamak mümkün olamaz. Çocukları başarıya kanalize edecek heyecan verecek model olacak öğretmene ihtiyacımız var.”diye konuştu.
YOZGAT’TA 10 YENİ OKUL 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİME AÇILACAK
Ağustos ayı içerisinde il genelinde 10 okul yapımı için ihaleye çıkalacağını söyleyen Vali Yurtnaç, Yozgat’ın eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik ciddi çalışma içerisinde oldukların vurguladı. Vali Yurtnaç, şunları kaydetti: “ Okullarımızın fiziki ve genel durumlarını gözden geçirerek, çürük raporu verilen okullarımızın yıkılarak yerine yeniden modern bir okul yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. Çürük raporu olan bu okullarımızın yıkımını bile devletimizin bütçesini düşünerek hareket ediyoruz. İlgili firma ile görüşerek yıkım parası vermek yerine, yıkılan okulun malzemeleri karşılığında anlaşma sağlıyoruz, para vermek yerine okul için biz alıyoruz. 10 okulumuz için 30 Milyon lira’ya ihtiyacımız var.
Bunun bir kısmını İl Özel İdaremizden kalan kısmını ise Ankara’da vekillerimizle, ilgili bakanlıklarımızla görüşerek çözeceğiz.”
BİŞEK KÖYÜ ORTAOKULU İDARECİ VE ÖĞRETMENLERİNİ TEBRİK EDİYORUM
Köy okulu müdürü ve öğretmenlerinin birlikte örnek bir çalışma yaptıklarını anlatan Vali Yurtnaç, “Bişek köyümüzü ziyaretimizde okul müdürü ve öğretmenlerinin güzel bir çalışmasını gördük. Bu vesile ile bir kez daha tebrik ediyorum. Kendi bireysel katkıları ile okulun iç kısım duvar altlarını çocukların ayakları ile kirletmemeleri için resimli boya çalışması yapmışlardı, gerçekten güzel bir çalışma. Şimdi bu gibi öğretmenlerimiz ve diğer yönden hazırladıkları örnek projelerle dereceye giren öğretmenlerimize yönelik yurt dışı, takdir belgesi ve çeşitli hediyelerle ödüllendiriyoruz.
Ayrıca her zaman pozitif ayrımcılık yaptığım Şehit yakınlarımız, gazi yakınlarımızın yakınları ile başarılı fakat maddi durumu zayıf olan 90 öğrencimizi Makedonya ve Kosova ülkelerine geziye göndererek onların atalarının yaşadıkları görmelerini sağladık. Bu tür etkinlikler çocuklarımızın hayata bakışına ve derslerine motive olmalarına katkı sağlayacaktır.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.