""

Velilere ‘madde bağımlılığı’ semineri verildi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 14:32

Velilere ‘madde bağımlılığı’ semineri verildi

Sosyal Hizmet İl Merkezi Müdürlüğü Sorgun İlçesinde öğrenci velilerine ‘madde bağımlılığını’ anlattı.

Velilere ‘madde bağımlılığı’ semineri verildi
Son Güncelleme :

01 Kasım 2017 - 7:00

Madde Bağımlılığı ile Mücadele Eylem Planı kapsamında düzenlenen seminer de Sorgun Agahefendi İmam Hatip Ortaokulu öğrenci velilerine, Psikolojik Danışman Hüseyin Aktaş madde bağımlılığı hakkında bilgi aktardı.
‘Aile içi iletişimin madde bağımlılığının önlenmesindeki rolü’ konulu konferans da programa katılan öğrenci velilerine, her gün bir yenisi daha ortaya çıkan uyuşturucu maddelerden çocuklarını nasıl koruyacakları anlatıldı.
Sosyal Hizmet Merkezi İl Müdürü Yavuz Hatipoğlu, pilot okullarda ailelere çocukları ile nasıl iletişim kurulacağını anlattıklarını söyledi. Hatipoğlu, “İletişimin sağlıklı şekilde kurulamadığı ailelerde; çocukların dış tehditlere daha fazla açık olduğu ve bu nedenle de Sosyal Hizmet Merkezi olarak ilimizde seçilen pilot okullarda ailelere iletişim noktasında eğitici faaliyetlerde bulunuyoruz. Madde kullanımını önleyici çalışmaların etkin olması ve koruyucu etkenlerin de arttırılmasının yapılan bu tür aile eğitim programlarıyla ancak mümkün olacağını düşünüyoruz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.