""

Yağmur için dua ettiler « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 16:12

Yağmur için dua ettiler

Yozgat’ta Nisan ayında yeterli yağışın olmaması nedeniyle ekili tarım alanları yangın tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Yozgat Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Topçu Köyünde yağmur duası yapıldı. Yağmur duasına Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hacı Selvi, Merkeze bağlı köylerden çiftçiler katıldı. Yapılan duaya tüm çiftçiler amin diyerek yağmur yağması için dua etti.

Yağmur için dua ettiler
Son Güncelleme :

30 Nisan 2022 - 18:20

Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz,yaptığı açıklamada; geçtiğimiz günlerde 3-4 gün etkili olan çöl rüzgarları sebebiyle tarlaların kuruduğunu ve acil olarak yağışa ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Başkan Açıkgöz, “Çiftçilerimiz tarlasına gübre ve ilacını attı. Geçtiğimiz günlerde etkili olan rüzgarlar özellikle hububat alanlarını kurutma noktasına getirdi. Şuan birkaç gün daha yağış olmazsa ekinlerimiz geçen yıl gibi yanar ve büyük zararlar meydana gelir. Bu kapsamda bizde Ziraat Odası Başkanlığı olarak yağmur duası yaptık. Köylerimizde çiftçilerimiz katılım sağladılar ve duaya hep birlikte amin dedik. İnşallah Rabbim birimizin duasını kabul ederde yağmur yağar.”dedi.


Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hacı Selvi’de ekinlerin yağmura ihtiyacı olduğunu birkaç güne kadar yağış olmazsa ekinlerin yanabileceğini ifade etti.
Selvi, “İnşallah dualarımız kabul olur. Cenabı Allah’tan yağmur bekliyoruz. Eğer birkaç güne kadar yağış olmazsa ekinlerde büyük zararlar meydana gelir. İnşallah yapılan dualarımız kabul olur ve yağmur yağar.”diye konuştu.
Diğer çiftçilerde benzer ifadeler kullanarak şöyle dedi: “ Şuan ekili hububat alanlarının ciddi yağmura ihtiyacı var. Eğer ki kurak giderse çok büyük zarar meydana gelir. Geçen yıl ki zarardan daha büyük zarar görürüz. Dileğimiz, dualarımız biran önce yağmurun yağmasıdır. İnşallah Rabbimiz dualarımızı kabul eder.”
Yağmur duasının ardından Yozgat Ziraat Odası Başkanlığınca duaya katılan çiftçilere iftar yemeği verildi. Yusuf BAĞCI

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN