""

Yağmurdan dolayı uçamayan göçmen kuşu yetkililere teslim etti « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 07:25

Yağmurdan dolayı uçamayan göçmen kuşu yetkililere teslim etti

Yozgat’ta gece yağan şiddetli yağıştan etkilenerek uçamayan Erguvani Balıkçıl kuşu, sabah işe giderken yol kenarında farkeden Abdullah Sungur isimli vatandaş, göçmen kuşu, Doğa Koruma Milli Parklar GenelMüdürlüğü Yozgat Şube Müdürlüğüne teslim etti.

Yağmurdan dolayı uçamayan  göçmen kuşu yetkililere teslim etti
Son Güncelleme :

03 Ekim 2017 - 7:00

Abdullah Sungur, gece şiddetli yağmur yağdığını belirterek, göçmen balıkçıl kuşunun yağmurdan etkilenerek uçamamış olabileceğini söyledi. Sungur, “Sabah işe giderken yol kenarında yarı baygın balıkçıl kuşunu gördüm. Genelde deniz olan bölgelerde görülen bu kuşu görünce çok şaşırdım. Elimle tutmaya çalıştım fakat korktuğu için gagasıyla vurarak parmağı yaraladı. Uzun uğraşın ardından arabama alarak peçetelerle kuruladım. Daha sonra Doğa Koruma Milli Parklar GenelMüdürlüğü Yozgat Şube Müdürlüğüne getirdim.”dedi.
Doğa Koruma Milli Parklar GenelMüdürlüğü Yozgat Şube Müdürü Cihan Eğilmez’de, balıkçıl kuşu bularak kendilerine teslim eden Abdullah Sungur’a duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.
Yozgat’ta izine çok az rastlanır bir balıkçıl kuş türü olduğunu belirten Yozgat Şube Müdürü Cihan Eğilmez, “Yağmurdan etkilenerek uçamayan bu kuş Erguvani Balıkçıl türüne giriyor. Veterinerhekimleriimizin yağpmış olduğu kontorllerde herhangi bir yaralanma izine rastlanmamıştır. Oldukça da sağlıklı bir kuş. Yapılan kontrollerden sonra ilimiz sınırları içerisindeki bir gölete salımı gerçekleştirildi. Bu vesile ile ben tekrar duyarlı vatandaşımıza teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.