""

Yamaçlı Belediyesinde toplu iş sözleşmesi « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 04:50

Yamaçlı Belediyesinde toplu iş sözleşmesi

Yozgat Hizmet İş Sendikası ile Yamaçlı Belediyesi arasında 3 yıl süreli Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Yamaçlı Belediyesinde toplu iş sözleşmesi
Son Güncelleme :

01 Temmuz 2017 - 7:00

Toplu iş sözleşmesi ücret zammı, birinci yıl birinci altı ay taban yevmiyelerine yüzde13, İkinci altıay yüzde 5, ikinci yıl ve üçüncü yıl her altı ayda bir sosyal haklar hariç yüzde 5 ücret zammı olarak belirlendi.
İlave tediye ve ikramiye yılık 60 yevmiye yerine 84 yevmiye olarak ödeneceği belirtilirken,birinci yıl altı ay en düşük 2 Bin 800 TL alan bir üyenin eline geçecek maaş tutarı 3 Bin 150 TL olduğu ifade edildi. Sendika Başkanı Ferman Zararsız, toplu iş sözleşmesinin hayırlı uğurlu olması dileklerinden bulunarak şunları kaydetti: “Sosyal haklar ölüm yardımı Bin TL, doğum yardımı 750 TL, Evlenme yardımı 750 TL, tabi afet yardımı 2 Bin TL. aile yardımı ve çocuk yardımı, devlet memurlarına ödenen yardım miktarı net olarak ödenecektir.
Toplu-iş sözleşmesini, emek ve alın teri üzerinde pazarlık yapmadan imzalayan değerli Belediye Başkanımız Turan Demirbaş’a, sendikamız, şahsım ve üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. İmzalanan toplu iş sözleşmesinin sendikamıza, belediyemize ve sendikamız üyesi işçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.