""

Yazar Demirbağ’dan “Gençlik varsa gelecek var” semineri « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 14:05

Yazar Demirbağ’dan “Gençlik varsa gelecek var” semineri

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yozgat İl Temsilciliği tarafından düzenlenen “Erdemli Gençlik” seminerleri ile öğrenciler hem eğleniyor hem de öğreniyor.

Yazar Demirbağ’dan “Gençlik  varsa gelecek var” semineri
Son Güncelleme :

20 Şubat 2018 - 7:00

Yozgat’ta orta öğretim ve üniversite öğrencilerine yönelik, Yazar Fehmi Demirbağ’ın konuşmacı olarak katıldığı “Gençlik varsa gelecek var” konulu seminer düzenledi.
Yazar Fehmi Demirbağ tarafından verilen “Erdemli Gençlik” seminerleri, son olarak lise öğrencilerine gerçekleştirildi. İlgi çekici etkinlikleri ve farklı sunumuyla öğrenciler tarafından büyük bir beğeniyle takip edilen Fehmi Demirbağ, öğrencilere her gün yazı yazmalarını ve okumalarını tavsiye etti.
“OKUMA
ALIŞKANLIĞINIZ
OLSUN”
İnsanların en değerli varlığının zaman olduğunu belirten Demirbağ, “Zamanı iyi değerlendirmelisiniz. Bizim en büyük sorunlarımızdan biri de vaktimizi doğru değerlendirmeyip çok okumamak. İstatistiklere göre Türkiye’de nüfusun sadece yüzde üçü kitap okuma alışkanlığı var. Kur’an-ı Kerim’in ilk ayeti okudur. Ancak biz Kur’an-ı Kerim’i sadece ölüm olduğu zaman elimize alıyoruz” dedi.
Her öğrencinin mutlaka her gün yazı yazması tavsiyesinde bulunan Demirbağ, okullarda edebiyat ve düşünce kulübü kurulmasının ve üye öğrencilerin çeşitli faaliyetlerde bulunmasını tavsiye etti. Seminer boyunca öğrencilerle etkileşim halinde olan Demirbağ, verdiği bilgiler ışığında çeşitli hediyeler verdi. Seminer, Fehmi Demirbağ’ın kitaplarını öğrenciler için imzalamasıyla sona erdi.
TÜGVA’nın “ Erdemli Gençlik” seminerleri, Perşembe gününe kadar çeşitli devam edecek.
TÜGVA Yozgat İl Temsilcisi Muhammed Recayi Büyüksoy, ‘Geleceğin Gençliği, Gençliğin Geleceği’ sloganıyla yola çıktıklarına değinerek, gençlere yönelik etkinliklere yoğunluk vereceklerini söyledi.
Yazar Fehmi Demirbağ ile gençliği buluşturduklarını ifade eden Büyüksoy, gençlerin farklı şeyler öğreneceklerini ifade etti.
Büyüksoy, “TÜGVA, geleneklerine bağlı kalarak, çağın gereklerinin iyi okuyabilen, topluma ve insanlığa değer katan saygı, paylaşım ve hassasiyetle ilklerinin benimsemiş öz güveni yüksek,yenilikçi, çalışkan, iyi ahlaklı, hoşgörülü, başarıla ve sorumululk sahibi bir gençlik için çalışıyor. TÜGVA ne tür imkanlara sahiptir. TÜGVA yurt, burs, kitap kafe, derslikler, akademiler, kurslar vb. gibi birçok imkanı gençlere sunuyor. Yozgat’ta gençlere yönelik yapacağımız etkinliklerle paylaşımcı bir anlayışı öne çıkaracağız” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.