""

Yozgat Havaalanı temeli bu yıl içinde atılacak « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 17:53

Yozgat Havaalanı temeli bu yıl içinde atılacak

Başbakan Binali Yıldırım, Yozgat mitingi sırasında Yozgatlılara havalimanı müjdesi verdi.

Yozgat Havaalanı temeli bu yıl içinde atılacak
Son Güncelleme :

05 Nisan 2017 - 7:00

Yıldırım, “Ama bunların derdi başka. Dert büyüyen yükselen Türkiye’nin önünü kesmek. Dert anayasa oylamasında evet çıkarsa dünyanın en büyük havalimanı hızla tamamlanacak ve bitecek. Bu arada Yozgat müjdeyi veriyorum. Havalimanınızın inşaatı bu sene başlıyor. Hayırlı uğurlu olsun. Yeni köprüler, otoyollar, hastaneler, limanlar yapılmaya devam edecek. Yapılmasın istiyorlar. Kişi başına milli gelir 20 bin dolara çıkacak. Çıkmasın. Yogat’a hızlı tren gelmesin. Yeni OSB kurumasın istiyorlar. Bunun için uğraşıyorlar. Bunun için terör örgütlerinin sırtını sıvazlıyorlar. Hayır propagandalarını yaptırıyorlar. Ama benim Adalet Bakanım gidince kapılar kapatıyor. Salonlar iptal ediliyor. Konuşturulmuyor. Bunun hesabını Yozgat sorar. 16 Nisan’da cevabını verir” şeklinde konuştu.
“Bu anayasa 82 model artık yürümüyor”
Yıldırım anayasanın yürümeyecek kadar eskidiğinin altını çizip, “Bu anayasa eski bir araba. 82 model. Artık yürümüyor. Türkiye’nin yönünü belirleyemiyor. Çünkü Anayasa bir ülkenin pusulasıdır. Pusula bozulmuş. Gelecek vaat etmiyor. Yol göstermiyor. Sürekli engel ve dayatma, darbe tehdidi Türkiye’ye zaman kaybettiriyor. 2001 hatırlayın. O gün doğan çocuklar 15 aşın geçti. Onlar bilmez. Anne babaları bilir. Cumhurbaşkanı bir şey söylüyor, başbakan başka bir şey söylüyor. Anayasa kitapçığı fırlatıyor Başbakanın kafasına. Sonra olan oluyor. Bedeli millet ödüyor. 11 bin dolar değil 14 bin dolar olurdu. 2001 krizinin bir Anayasa kitapçığının fırlatılmasının bedeli bu” dedi.
“Kılıçdaroğlu güngörmemiş yalanlar söylüyor”
Kılıçdaroğlu’nu yalancılıkla suçlayan Yıldırım, “Kılıçdaroğlu kahvecilerle otuyor ‘ 16 Nisan’dan kahvehaneler kapatılacak’ diyor. Minibüsçülerin yanına gidiyor ‘minibüs hatları kaldırılacak’ diyor. Muhtarlar ile bir araya geliyor ‘bakın 16 Nisan’dan sonra evet verirseniz muhtarlıklar kapanıyor’ diyor. İş adamları ile bir araya geliyor ‘16 Nisan’dan sonra fabrikalarınıza mallarına el konulacak’ diyor. Gün görmemiş yalan var bunda. Bu kadar olur mu ya. Biz 350 kilometre tünel yaptık. Kılıçdaroğlu’nun yalanları ardı ardına eklesen 500 kilometre oluyor. Bu kadar olmaz” şeklinde konuştu.
“17 ayda bir kurulan hükümetten bir hayır gelir mi?”
Yeni anayasada huzur ve güven olduğunu belirten Yıldırım, “Huzur var güven var. Millet idaresi var. Patron millet. Darbecilere ekmek yok. Vesayetçilere ekmek yok. Çalışmadan yorulmadan iktidar yok. Onun için Hayır hayır diye bağırıyorlar. 1950’den bu güne kadar 48 hükümet kurulmuş. 48. Almanya’da 15 tane. Fransa o kadar. İngiltere’de daha az. 17 ayda bir hükümet. 17 ayda kurulan hükümetten bir hayır gelir mi? Yozgat’ın yolları yapılır mı? Kocaman şehir hastanesi yapılır mı. Yapılmaz. Çünkü zaman yok. Tebrikleri kabul edip, brifing alıp vedalaşmaya çıkıyor. Hizmet başka bahara” dedi.
Alparslan Türkeş’i unutmadı
Yıldırım konuşmasında MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’i de unutmadı. Yıldırım, “Bugün 5 Nisan rahmetli Türkeş’in 20. ölüm yıl dönümü. Allah rahmet eylesin. Alparslan Türkeş’in hayali de Başkanlık sistemiydi. İşte onun mirasını devralan MHP’li kardeşlerimizde ülkücüler de BBP’li kardeşlerimiz de Alperenler de bir olduk Başbuğ’un hayalini gerçeğe dönüştürüyoruz” şeklinde konuştu.
Yıldırım konuşmasının ardından Yozgatlılara karanfil dağıttı. Daha sonra Yozgat Şehir Hastanesi’nin açılışını yapmak üzere meydandan ayrıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.