""

Yozgat’ta Gaziler ve Şehit yakınlarına ziyaret « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 20:28

Yozgat’ta Gaziler ve Şehit yakınlarına ziyaret

Yozgat İl Genelinde Gaziler Günü nedeniyle düzenlene programlarda, Gaziler dernekleri ve Gazi ve Şehit Aileleri evlerinde ziyaret edilip, Gazi ve Şehit Ailelerimize yemekler ikram edildi.

Yozgat’ta Gaziler ve Şehit yakınlarına ziyaret
Son Güncelleme :

20 Eylül 2023 - 16:16

Yozgat Valiliği tarafından Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleştirilen törenin ardından 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Vali Mehmet Ali Özkan’ın ev sahipliğinde, Gazi ve Şehit yakınları onuruna yemek düzenlendi.


VALİMİZ MEHMET ALİ ÖZKAN’IN EŞİ ARZU ÖZKAN’DAN GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARINA ZİYARET
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’ın eşi Arzu Özkan, 2017 yılında şehit olan P. Uzm. Çvş. Gökhan Peker ve 1991 yılında şehit olan P. Er. Sami Arslan’ın aileleri ile 1998 yılında gazi olan P. Kom. Er. Tarık Topkaya, 1994 yılında gazi olan Mahmut Demir ve 1991 yılında gazi olan Polis Memuru Hasan Hilmi Yılmaz’ı hanelerinde ziyaret etti. Arzu Özkan, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diledi.


AKDAĞMADENİ’NDE GAZİLERİMİZ İÇİN YEMEK VERİLDİ
Akdağmadeni ilçesinde Kaymakamlık tarafından 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle, gazilerimiz onuruna yemek programı düzenlendi. Akdağmadeni Kaymakamı Fatih Topuz, ‘’Geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de bu topraklarda gözü olan herkes bilmelidir ki, yüce Türk milleti birlik, beraberlik ve kardeşliğinin bozulmasına asla izin vermeyecek, güvenlik güçlerimizin cesareti, fedakârlığı ve görev bilinci, aziz milletimizin de vakur duruşu her zaman galip gelecektir. Bu vesileyle, bugüne kadar bu kutsal mücadeleyi onurlu bir şekilde yapan kahraman gazilerimizin Gaziler Gününü kutluyorum’’ dedi.


SARIKAYA’DA ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİNE ZİYARET
19 Eylül Gaziler Günü Nedeniyle Sarıkaya Kaymakamı Ahmet Nuri Demir ve beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte Sarıkaya Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernegi’ni ziyaret ederek şehit ve gazilerimizin ailelerini yakından tanıma fırsatı buldu. Gerçekleşen ziyarette ilçe müftülüğü din hizmetleri uzmanı tarafından şehitlerimiz ruhu için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. Şehit aileleri ve Gazilerimiz ile yakından ilgilenen Kaymakam Demir, onlarla bir süre sohbet ederek, herhangi bir ihtiyaçlarının talep ve önerilerinin bulunup bulunmadığı konusunda bilgi aldı. Şehit aileleri ve gazi ziyaretlerine devam edeceğiniifade eden Kaymakam Ahmet Nuri Demir ”Şehit ailelerinin bizlere vatan uğruna canlarını feda eden kahramanlardan birer emanettir, devlet olarak her zaman şehit ailelerinin ve gazilerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Sarıkaya Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernegi Başkanı Yakup Ergen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Kaymakam Demir ve beraberindeki protokol üyelerine teşekkür etti.
GAZİLER İÇİN YEMEK PROGRAMI DÜZENLENDİ
Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz onuruna düzenlenen yemekte bir araya gelerek kendileriyle sohbet eden Kaymakam Ahmet Nuri Demir, Şehit ailelerimiz bizlere şehitlerimizin emaneti, gazilerimizin de vatan sevgisinin birer sembolü olduğunu söyledi. Şehit ailesi olma şerefine ulaşan ailelerin milletin kalbinde yüksek bir yere sahip olduğunu belirten Kaymakam Demir, “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanının veriliş yıldönümü bu vesileyle başta Gazi Paşamızı ve Cumhuriyetimizden öncesinde ve sonrasında bu topraklarda gazilik mertebesine erişen gazilerimizi saygı ile anıyorum. Hayatta olanlara sağlık sıhhat diliyorum. Anadolu toprakları Malazgirt’te bismillah diyerek açıldı, Osmanlıda bu yol yürüdü ve Cumhuriyetle yeniden filizlenip topraktan fışkırdı. Biz bu topraklara geldik sahip çıktık ve vazgeçmedik. Bu cümleyi kullanmanın sözde ifadesi çok gelebilir ama bu süreçte nice kahraman vatan evladı canıyla vücuduyla bu topraklara nefes oldu. Bu vesileyle ben başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualarla yad ediyor, şehitlerimizin ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Bu kutlu mücadelede yaralanan tüm gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum” dedi.
BOĞAZLIYAN’da GAZİ AİLESİNE ZİYARET
Boğazlıyan Kaymakamı Recep Aydın 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Uzunlu Beldesindeki Kıbrıs Gazisi Fikri Önder, Kore Gazisi Veyis Palabıyık, Kıbrıs Gazisi Teberdane Beyceoglu, Kıbrıs Gazisi Şuayip Yüksel’i hanelerinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Kaymakam Aydın’a İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ümit Kandemir, İlçe Emniyet Müdür V. Başkomiser Mustafa Sezer, Askerlik Şubesi Başkan V. Personel Asb.Kd.Çvş.Yusuf Çakmak, Sosyal Hizmetler Müdürü Sevda Şahin eşlik etti. İhsan ÇELİKKAYA

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.