""

Yozgat’ta işsizlik oranı 9,4 seviyesinde gerçekleşti « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 10:10

Yozgat’ta işsizlik oranı 9,4 seviyesinde gerçekleşti

Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan bölgede işsizlik oranı Yozgat 9,2, istihdam oranı yüzde 46,1 olarak değerlendirildi.

Yozgat’ta işsizlik oranı 9,4 seviyesinde gerçekleşti
Son Güncelleme :

25 Mart 2024 - 17:09

Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan bölgede işsizlik oranı Yozgat 9,2, istihdam oranı yüzde 46,1 olarak değerlendirildi.

Hane halkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2023 yılında bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 1,0 puan azalarak Yozgat 9,4 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde Yozgat 7,7 iken kadınlarda yüzde 12,6 olarak tahmin edildi.

Yozgat, işsizlik oranının yüksek seyrettiği iller arasında yer alıyor. Bu veriler, Yozgat’ın istihdam konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu ancak işsizlikle mücadele konusunda daha fazla çaba gerektiğini gösteriyor.

Yozgat’ta işsizlik oranının yüksek olması, özellikle genç nüfus için endişe verici bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 17,4 olarak gerçekleşti. Bu durum, gençlerin iş bulma konusunda yaşadığı zorlukları gözler önüne seriyor ve istihdam politikalarının gençler için özel olarak ele alınması gerektiğini vurguluyor.

İstihdamın büyük çoğunluğunun hizmet sektöründe yer aldığı Yozgat’ta, tarım ve sanayi sektörlerinin istihdama katkısı da önemli. Ancak özellikle tarım sektöründe istihdam edilenlerin sayısında azalma gözlemlenirken, hizmet sektöründe artış yaşandığı görülüyor. Bu durum, Yozgat’ın ekonomik yapısının değişim ve dönüşüm sürecinde olduğunu gösteriyor. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.