""

Yozgat’ta taşımalı eğitime 32 Milyon TL harcanıyor « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 23:29

Yozgat’ta taşımalı eğitime 32 Milyon TL harcanıyor

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, ilin eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, il genelinde taşımalı eğitim ve yemek harcamasına yılda 32 Milyon Lira ödendiğini söyledi.

Yozgat’ta taşımalı eğitime  32 Milyon TL harcanıyor
Son Güncelleme :

09 Aralık 2017 - 7:00

Yazıcı, 10 Bin taşıma sistemi ile eğitim gören öğrencilerin taşıma maliyetinin 24 Milyon Lira, yemek maliyetinin ise yaklaşık 8 Milyon Lira olduğunu ifade etti.
Gazetemiz Sahibi Bekir Çaylak beraberinde Genel Yayın Yönetmenimiz Ferhat Özer ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. Samimi sohbet havasında geçen ziyarette kentin eğitimi konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu.
Yozgat’ta eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik devletin önemli yatırımları olduğunu vurgulayan Yazıcı, “Okullarımız fiziki ve genel durumu bakımından yenilerek ve yenileri eklenerek eğitim öğretimine devam ediyor. Bu konuda Sayın Valimiz Kemal Yurtnaç’ın gayretleri ile okul sayımızın artırılmasına yönelik inşaatı devam eden okullarımızın eğitim öğretime başlamasıyla ikili eğitim sistemini 2019 yılına kadar ortadan kaldırmayı planlıyoruz.”dedi.
ÖĞRENCİLERİN
BAŞARISINDA
AİLELERİNDE KATKISI BÜYÜKTÜR
Ailelerin çocuklarının derslerindeki durumunu yakından takip edip ilgilenmeleri gerektiğini vurgulayan Yazıcı, öğrencilerin başarısında ailelerinde katkısının büyük olduğunu belirtti. Yazıcı, “İlimiz eğitim başarı seviyesini hedeflediğimiz düzeye ulaşması için büyük gayret sarf ediyoruz.
Eğitim uzun soluklu bir yoldur. Sağlam ve planlı yapılan çalışmalarda başarı tabiî ki kaçınılmaz olur.
Bu kapsamda Rehberlik Araştırma Merkezimizi de daha da aktif hale getirerek öğrencilerimizin sorunlarını ve ailelerimizle olan iletişiminin sağlanmasını amaçlıyoruz. Ailelerimiz sorunlarını çocuğu ile ilgili problemlerini rencide olmadan “Alo Rehberli Hattı”nı arayarak çözümü noktasında sıkıntılarını giderebileceklerdir.”diye konuştu.
ÇOKLU ZEKA
PROGRAMINI
UYGULAMAYA
KOYACAĞIZ
Okullarda çoklu zeka programını uygulamaya koyacaklarını vurgulayan Yazıcı, “Çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmeleri açısından bu uygulamamız son derece önem arz ediyor. Bu sayede öğrencilerimiz yetenekleri doğrultusunda kendisini geliştirerek kendilerine olan öz güvenlerinin artırılması amaçlanıyor. Okullarımızdaki akıllı tahtalarımız bunun için vardır.
Günümüz çocukları artık teknoloji ile doğuyor. Bu nedenle öğrenciler için teknolojinin aktif olarak kullanılması, hem onların motivasyonunu artırıyor hem de kalıcı öğrenmeyi pekiştiriyor. Akıllı tahtalar da bu konuda önemli bir yere sahip.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.