""

Yurtnaç: kamuda hizmet standartları yükselecek « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 17:12

Yurtnaç: kamuda hizmet standartları yükselecek

2017 yılında kamu hizmet standartlarını daha yükseltmek, yeni hedefler tespit etmek, çeşitli sorunları istişare etmek amacıyla Vali Kemal Yurtnaç başkanlığında il müdürlerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

Yurtnaç: kamuda hizmet  standartları yükselecek
Son Güncelleme :

19 Aralık 2016 - 7:00

Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Kemal Yurtnaç, 2017 yılında yapılacak çalışmalar hakkında görüşmek ve fikir alışverişinde bulunmak için il müdürleri ile bir toplantı düzenlediklerini söyledi.
Prensipleri ortaya koyarak çalışmaları devam ettireceklerini belirten Vali Yurtnaç, “6 aydan bu yana çeşitli vesilelerle il müdürlerimizle görüşüyoruz. Benim idarede en çok söylediğim şeylerden bir tanesi stratejik yönetim anlayışı. Bunu uygulamalarımızda zaman içerisinde göreceksiniz. 2002 yılından itibaren Türkiye stratejik planlamaya geçti, peşinden stratejik yönetim anlayışına geçti. Bu, kıt kaynakların rasyonel bir şekilde yatırımlara dönüştürülmesi için önemli. Yani tasarruflu bir şekilde sonuca gitmek için önemli. Sonuca ve sürece odaklı bir yaklaşım ve yönetim tarzı diyoruz buna. Her zaman kamuda neden bahsediyoruz, bürokratik engellerden, sürecin uzun olmasından. Onun için diyoruz ki stratejik yönetim anlayışında süreçler bizim için önemli. Yani sürenin kısalığı bizim için önemli. Birde ulaştığımız sonuç çok önemli. O maksatla kurumlara devlet tarafından, hükümet tarafından verilen bütçeyi planlarken kime soruyor, taşraya soruyor. Bu taşraya sorarken biz bu akılla sistemi oluşturacağız, bunları bir plan haline getireceğiz” dedi.
Stratejideki hataların taktik doğrularla ortadan kaldırılamayacağını ifade eden Vali Yurtnaç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;
“Onun için hedeflerinizi doğru yere koyacaksınız. İdarede herkes kendi kurumuyla ilgili şeyler düşünsün. Örneğin, şehrin güvenliği ile ilgili bizim için hedef kitle kim? Bunları doğru olarak niteleyeceksiniz, ondan sonra bu guruplara ulaşma yollarınız, bunlara ulaşmada kısalık mesafeniz ve sonucunuzu planlı bir şekilde ortaya koyacaksınız. Bu hesap verebilir, hesap verilebilir bir yönetimin özellikleridir. Genelde öğrenci sözlü olmaktan korkar, yönetici hesap vermekten korkar. Hesap veremeyeceğimiz hiç bir şey yok aslında. Hesap vermek vicdanidir. Yani, ben benim sorumlu olduğum konuları şu süre zarfında şu kadar miktarla şunu yaptım diyebilmektir. O maksatla stratejik yönetim anlayışını benimsemek bunu tüm işlerimizde ortaya koymak lazım. Peki biz bunları nasıl yapacağız. Kısa orta ve uzun vadeli çalışmalarımızla ilgili hedefler belirleyeceğiz. Bunları da yazacağız”
Kurum müdürlerinden 5 tane hedef belirlemelerini isteyen Vali Yurtnaç, “Bu şehri hayal edeceksiniz. Bu şehirle ilgili kurumunuz sadece yatırım programı değil sizin desteklerinizle neler yapabiliriz. Bu şehirde 5 tane ilave hedefi sizlerden istiyorum. Bende kendi vizyonumu oluşturacağım. Bende buna dahilim. Biz millete hizmet olarak dönen bürokrasiyi tesis edeceğiz. Belirlediğimiz hedefleri kamuoyu ile paylaşacağız. İl müdürleri kendi görev alanlarıyla ilgili çalışmaları basın yoluyla kumu oyuna bildirecekler” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.