""

Görme bozukluklarının yüzde 80’ni önlenebilir « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 17:27

Görme bozukluklarının yüzde 80’ni önlenebilir

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; görme bozukluklarının yüzde 80’nin önlenebildiği veya tedavi edilebildiği belirtildi.

Görme bozukluklarının yüzde 80’ni önlenebilir
Son Güncelleme :

14 Ekim 2021 - 15:57

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; görme bozukluklarının yüzde 80’nin önlenebildiği veya tedavi edilebildiği belirtildi.

Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Görme bozukluklarından bazıları; Miyop: Gözlerin, uzaktaki cisimleri net olarak göremediği bir durumdur. Hipermetrop Gözlerin, yakında bulunan cisimleri net göremediği bir durumdur.

Astigmatizm: Görüntü uzakta da, yakında da net değildir ve kişi cisimleri gölgeli görür.

Presbiyopi: Yaşla birlikte ortaya çıkan yakındaki cisimleri görme güçlüğüdür.

Katarakt: Gözün kendi merceğinde gelişen şeffaflık kaybıdır. Sisli ve bulanık görmeye sebep olur. Renk Körlüğü: Renkleri ayırt etme yeteneğinin bozukluğudur. En fazla görülen tipi, kırmızı ile yeşilin ayırt edilememesidir. Oluşan göz problemleri ve görme bozukluklarında uzman kişiler tarafından uygulanan çeşitli tedavi yöntemleri vardır. Ancak her zaman sağlığı korumak hastalığı tedavi etmekten daha kolay ve ucuzdur. Göz ve görme sağlığını korumak için dikkat edilmesi gereken noktalar:Televizyon ve bilgisayar ekranına uzun süre yakından bakılmamalıdır. Uzun süre bilgisayar kullanımlarında gözler sık sık dinlendirilmelidir.

Görme yeteneğini güçlendiren A vitamini içeren besinler ( havuç, yumurta, yeşil sebzeler ) bol miktarda tüketilmelidir. Göz hijyenine özen gösterilmelidir. Kitap okurken göz ile kitap arasında en az 30 cm mesafe olmasına dikkat edilmelidir. Çok az ya da çok fazla ışıkta okuma yazma yapılmamalıdır. Başkalarına ait gözlükler kullanılmamalıdır. Çocuklarda gözde herhangi bir kayma ve görme bozukluğu şüphesi varsa en kısa sürede göz kontrolü yaptırılmalıdır.”Alpaslan DEMİR

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.