""

İYİ Parti İl Başkanı Özışık istifa etti « Yeniufuk Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 11:52

İYİ Parti İl Başkanı Özışık istifa etti

İyi Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, yaptığı paylaşımla görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti İl Başkanı Özışık istifa etti
Son Güncelleme :

07 Eylül 2022 - 9:49

Önceki gün bir tv kanalında katıldığı bir programda spikerin, “İktidar olursanız HDP’ye bakanlık verecek misiniz?” sorusuna yanıt olarak “Elbette HDP’ye bakanlık verilebilir” sözlerini sarf eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’e tepkiler sürüyor.

Yazılı bir açıklama yapan ve partisinin genel başkanlığına yazdığı dilekçeyi paylaşan İyi Parti Yozgat Kurucu İl Başkanı Metin Özışık, “Açılım sürecinde teröristlerin ayağına mahkeme gönderen, lahmacun ısmarlayan ve terörist başının kardeşini devlet televizyonuna çıkaran zihniyet ile, pkk’ya bakanlık verilebilir diyen zihniyet aynıdır.

Ben önce Allah sonra devlet gelir kültüründe yetişmiş, ömrünün 4 yılını terörle mücadele ile geçirmiş, 22 okul arkadaşını şehit vermiş, Birkılın Deresi şehitlerini kucağında taşımış, o şehitlerin kanı ellerine kucağına karışmış, yıllarca o şehitlerin sesleri ile gece yarıları kan ter içinde irkilerek uyanan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Alparslan Türkeş ile aynı okuldan, harbiyeden mezun olmayı, fani hayatında en büyük onur sayan emekli binbaşıyım. ‘pkk’ya bakanlık verilebilir’ diyen bir zihniyetle aynı masada olmayı kabullenmem mümkün değildir. Bu sebeple bugüne kadar Yozgat halkının takdirini kazanarak ve hiç bir menfi olayla anılmadan yürüttüğüm il başkanlığı görevimden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öten yandan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in bu sözleri, İYİ Parti cephesinde sert tepki ile karşılanmıştı.
İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve hemşerimiz Yavuz Ağıralioğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Tekin’in açıklamalarını doğru bulmadığını ifade ederek, “İYİ Parti’nin hassasiyetlerine, Genel Başkanımızın “Terör örgütünün gölgesinin bile düştüğü yerde olmayız” beyanına, asgari ittifak hukukuna ve nezaketine rağmen, kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz?” demişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.