""

Kılıçdaroğlu’nun Yozgat Ziyareti « Yeniufuk Gazetesi

29 Nisan 2024 - 22:27

Kılıçdaroğlu’nun Yozgat Ziyareti

Kılıçdaroğlu’nun Yozgat Ziyareti
Son Güncelleme :

19 Ekim 2022 - 17:41

Ak Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde karşısında aday olması için meydan okuduğu CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, kısa süre içerisinde 3. ziyaretini yapmak üzere Pazar günü Yozgat’a gelecek.

Yaklaşan seçim takvimi ve muhalefetin cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi süreci öncesinde, kamuoyunda bir algı oluşturmak ve ülkenin kendi adaylığına karşı nabzını yoklamak üzere gerçekleşeceğini düşündüğüm ziyaret, bu meydan okumalara karşı da aslında bir cevap içermektedir.

Henüz seçim takviminin açıklanmadığı bu süreçte, il il gezerek, toplantılar düzenlemek, halkın nabzını tutmak, 20 yıllık Ak Parti iktidarının getirdiği devlet gücü karşısında milletle buluşmak ve milletin dertlerini bizzat milletten dinlemek; tespit edilen sorunlar ve bunlara dair çözüm önerilerini paylaşmak; yaşanan ekonomik sıkıntılar, işsizlik, mülteci baskısı vb sorunları bir genel başkan olarak her türlü eleştiri ile birebir muhatap olma ve karizmayı çizdirme pahasına milletle konuşabilmek bence meydan okumanın en kallavisidir.

Ak Parti kadrolarının Sayın Recep Tayyip Erdoğan gölgesinde! uzunca yıllar sürdürdükleri ve kolaylıkla başarabildikleri! propagandalar, son iki yıldır ülkenin geldiği nokta itibariyle pek de mümkün olmayan bir durum.

Recep Tayyip Erdoğan isminin güç ve gölgesinde bugüne kadar duymadıkları eleştirileri duymaya başlayan Ak Parti kadrolarının sahaya gerçekçi dokunuşlar yapamadığı aşikardır. Eleştirilmeme durumunun kazandırdığı özgüven, milletle buluşmayı, kucaklaşmayı ve anlamayı zorlaştırmaktadır.

Dinlemeyen, empati yapmayan, kucaklaşmayan kadroların milletten uzaklaştığı, halkta “sarayın milletten koptuğu” algısının oluştuğu bu dönemde, 20 yıldır iktidar gücünü ve devletin imkanlarını elinde bulunduranların meydanlara çıkamadığı, muhalefetin hemen her gün köyde, kasabada, sokakta, işyerinde, mahallede milletle buluşması, dertlerini dinlemesi ve sahadan alınan bu bilgilerle geliştirmeye başladığı çözüm önerileri ile millete umut olmaya çalışması, yaklaşan seçimler için ciddi bir propaganda alt yapısı oluştururken aynı zamanda iktidar partisini de rahatsız etmektedir.

Ülkede 5 yıldır ağırlaşarak süren ekonomik kriz, adalete olan güvenin ciddi derecede erozyona uğraması, son çıkan sosyal medya kanunu ile fikir ve ifade hürriyeti üzerinde baskı algısı oluşturması, gençlerin ve nitelikli iş gücünün ülkede huzurlu ve güvenli bir yaşam alanı bulunmadığı gerekçesiyle  yurt dışını tercih etmesi, genç işsizliğin artış eğiliminde olması, sanayi üretiminin ithal ikameden kurtarılamaması ve döviz kuru baskısı nedeniyle gerilemesi, tarımsal üretimin desteklenmemesi, yıllardır ötelenen EYT, 3600 Ek gösterge vb sorunların seçim hatırına çözüme kavuşturulacağı düşüncesi vb pek çok nedenle anketlerde sürekli gerileme eğiliminde olan Cumhur İttifakı oylarının bugün itibariyle bu ittifaktan bir cumhurbaşkanı çıkarmasının zor olduğunu göstermektedir.

Ak Parti ve ittifak ortaklarının, devleti idare etme iradesini elinde bulunduruyor olması nedeni ile seçime kadar ki süreçte pek çok düzenleme, iyileştirme yapması mümkündür ve yapmaktadır da. Ama şurası bir gerçektir ki; “Asgari ücret devleti değil özel sektörü ilgilendiren bir husustur. Biz, özel sektörü ilgilendiren böyle bir konuda vaatlerde bulunamayız” noktasından “bir yılda asgari ücrete iki kez zam yapan ve bu zam oranını yüzde 93 oranında” gerçekleştiren bir düzeye gelmek yaklaşan seçimin ve anketlerdeki düşüşün etkisiyledir.

Yukarıda izah ettiğim mevcut durum, bu durum karşısında halkın iktidar partisinden sıtkının sıyrılmaya başlaması özelikle 40 yaş altı kesimde ideoloji ve partizanlıktan bağımsız bir “umut arayışı”, yaklaşan seçimin de etkisiyle muhalefete ciddi bir propaganda alanı açmıştır.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun da Yozgat’ta yapacağı toplantılar; 20 yıllık iktidarının hitamında Ak Parti kadrolarının açmış olduğu bu alanda “bir iktidar arayışıdır”.

Bu iktidar arayışının nasıl neticeleneceğini sandıklar açıldığında göreceğiz. Ancak, bu tarz toplantılar ve ziyaretlerle inşa edilecek “umut” algısı şüphesiz ki sandık sonuçlarının ayak seslerini de içerisinde barındıracaktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.