""

Online girişimcilik eğitimi « Yeniufuk Gazetesi

29 Nisan 2024 - 08:28

Online girişimcilik eğitimi

KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, yeni bir iş kuracak olan girişimcilerin KOSGEB desteklerinden yararlanmaları için KOSGEB tarafından online olarak ücretsiz girişimcilik eğitimi verildiğini, bu eğitimi tamamlayanların girişimcilerin e-devlet üzerinden belgelerini alarak iş kurabileceklerini bildirdi.

Online girişimcilik eğitimi
Son Güncelleme :

17 Ağustos 2023 - 16:48

KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, girişimcilik eğitimleri kapsamında kendi işini kurmak isteyen girişimci adayların kuracakları işletmelerin başarılarını artırmaları amacıyla online girişimcilik eğitimi verildiğini söyledi. KOSGEB tarafından verilen Geleneksel ve İleri Girişimcilik eğitimlerinin tamamen ücretsiz olduğunu ifade eden Işık “KOSGEB girişimcilik eğitimleri artık E- Devlet üzerinden yapılmaktadır. Girişimcilik eğitimleri herkesin kullanıma açık olup, başvuru ve katılım tamamen ücretsizdir. Geleneksel Girişimci Eğitimi, girişimcilerin iş kurma ve yürütme konusunda bilgi sahibi olmaları, bu süreçte rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve iş fikirlerine yönelik iş modelini hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla sağlanır. Bu eğitimi hem geleneksel sektörlerde işyeri açmak isteyen girişimciler hem de İleri Girişimci Eğitimine katılmak isteyen girişimcilere yöneliktir.
“Geleneksel Girişimcilik Eğitimi’ne kaydınızı tamamladığınızda aşağıdaki kuralları kabul etmiş olacaksınız, İleri Girişimcilik Eğitimi’ne kayıt olabilmek için ‘Geleneksel Girişimcilik Eğitimi sertifikası alınması zorunludur’. Derse kaydınız 3 ay sonra silinecektir. Bu zaman zarfında eğitimi tamamlamamanız durumunda dersleri baştan yeniden almanız gerekmektedir. Derslerin tamamlanmasından sonra E-devlet üzerinden “Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi Sorgulama” kısmından belgenize ulaşabilirsiniz. E-devlet sisteminde sertifikanızı görmeden herhangi bir hak iddia edemezsiniz. Bilişim sektöründe kendi işletmesini kurmak isteyen girişimci adayları ileri girişimcilik eğitimine katılacak. İleri Girişimci Eğitimi yenilikçi, orta yüksek/ileri teknoloji düzeyindeki sektörler ile imalat sektöründe faaliyet gösterecek girişimcilerin ihtiyaç duyabilecekleri bilgilerin kazandırılması amaçlanmaktadır. İleri Girişimci Programı Faaliyet Konuları Tablosunda yer alan sektörlerde işyeri açarak, ülkemizin küresel piyasalarda rekabet edebilmesine olanak sağlayacak, ihracat kabiliyeti olan, istihdam potansiyeli yüksek, marka değeri oluşturabilecek, yenilikçi ve teknoloji alt yapısına sahip sektörlerde yer alan işletmelerin sayısının artırılmasını hedefleyen İleri Girişimcilik Programına başvurmak isteyen girişimcilere yönelik olarak hazırlanmıştır” dedi. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.