""

Yozgat’ta 13 bin işsiz var, 10 bin tarım işçisi geliyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:20

Yozgat’ta 13 bin işsiz var, 10 bin tarım işçisi geliyor

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, il genelinde 13 bin kişinin işsiz olduğunu belirterek, her yıl şehre Güneydoğu illerinden 10 Bin tarım işçisinin geldiğini söyledi. Yurtnaç, “Demek ki bu işsizlerimizin bir kısmı da işi beğenmeyen, iş arayan kişilerden oluşuyor” dedi.

Yozgat’ta 13 bin işsiz var,  10 bin tarım işçisi geliyor
Son Güncelleme :

27 Ekim 2017 - 9:03

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, il genelinde 13 bin kişinin işsiz olduğunu belirterek, her yıl şehre Güneydoğu illerinden 10 Bin tarım işçisinin geldiğini söyledi. Yurtnaç, “Demek ki bu işsizlerimizin bir kısmı da işi beğenmeyen, iş arayan kişilerden oluşuyor” dedi.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2017 Yılı Ekim Ayı Toplantısı Vali Kemal Yurtnaç başkanlığında yapıldı.
YOZGAT’A İKİ YIL İÇERİSİNDE 10 FABRİKA KURULACAK
Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantının açılış konuşmasın yapan Vali Yurtnaç, özel sektör tarafından iki yıl içerisinde Yozgat’a 10’a yakın fabrikanın kurulacağını söyledi.
Vali Yurtnaç, fabrikaların yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösteren iş adamları tarafından kurulacağını belirtti.
Yatırım yapacak iş adamlarına bürokratik kolaylık sağlayacaklarını vurgulayan Vali Kemal Yurtnaç, “Yurt içinde çeşitli illerde ve yurt dışında yaşayan Yozgatlı iş adamlarınızı doğdukları topraklara davet ettik. Burada iki ayrı toplantı düzenledik. Devletin ve hükümetin işadamlarına vereceği teşvik ve fırsatları biz kendilerine anlattık. Tüm bunlar ülke de ki ve bu şehirde ki işsizliği önlemeye yönelik gayretlerdir” dedi.
Hükümetin ve özel sektörün yaptığı çalışmalar ile işsizliği ortadan kaldırmak istediklerini anlatan Vali Yurtnaç, “İlimizde kayıtlı 13 bin işsiz var.
Yozgat’a yıllık 10 bin tane tarım işçisi geliyor. Demek ki bu işsizlerimizin bir kısmı da işi beğenmeyen, iş arayan kişilerden oluşuyor” diye konuştu.
Toplum Yararına Programından esnafında yararlanması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına teklif götüreceğini kaydeden Vali Kemal Yurtnaç, “TYP’den çalışanlar bizim kurumlarımızda çalışıyoruz. Ama bizim kurumlarımızın personel sayısı üç aşağı beş yukarı bizim işimizi görüyor. Ama sosyal devlet ilkesi gereği bunların düzenli bir maaş, iş verilemediği için hükümetimiz böyle bir çalışmayı yapıyor.
Bu destekler devlet kademeleri yerine, sigorta borcu olmayan, vergi borcu olmayan esnafımıza hiç değilse çalışma kapısının özel sektör olduğunu göstermek amacıyla bunu yapmak lazım” diye konuştu.
Vali Kemal Yurtnaç ayrıca, Üreten Yozgat’ı hep birlikte ortaya koyacaklarını ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.