""

Sayın Başbakan’a Açık Mektup « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 13:24

Sayın Başbakan’a Açık Mektup

Sayın Başbakan’a Açık Mektup
Son Güncelleme :

11 Mayıs 2017 - 7:00

“Savaş merhaba. Otizmli oğlumun eğitimine devam etmesi için sponsor arıyorum. Devlet maalesef sadece haftada 2 saat bireysel, 1 saat grup eğitimi veriyor. Biz 3.5 yıldır yoğun eğitim aldırıyoruz. Kızımın diyabetli olması ve benim de lösemi hastası olmam dolayısıyla artık maddi olarak oğlumun eğitimine yetişemiyorum. Eğitimi için sponsor arıyorum. Çevrenizde oğlumun eğitimi için sponsor olabilecek birileri var mıdır? Yardımcı olabilecek kişilere sorarsanız memnun olurum. Saygılar”
Sayın Başbakanım, yukarıdaki mesajın sahibi olan arkadaşım ile aylar önce uzun bir görüşme yaptık. Otizmden ve otizmli çocukların ailelerinin yaşadığı sıkıntılardan bahsettiler. En büyük problemleri çocukların eğitimi için gerekli olan finansal kaynağın yetersiz olması veyahut bir çoğunun bu imkandan yoksun bulunması idi.

Bir diğer sıkıntı ise verilen eğitimlerin gerçek manada sonuç alıcı eğitim olmaktan uzak ve alanında tam uzman olmayan kişi ve kurumlarca veriliyor olması idi.

İstanbul’da yaşayan bu arkadaşım ve onun gibi anne babalar organize olmak, bir dernek çatısı altında buluşmak, bu derneğin elde edeceği tüm geliri çocukların eğitimi için kullanmak istiyorlar. Kendilerine bu konuda bir takım önerilerde bulunduk. Ancak iyi bir eğitim için bir ailenin aylık 3 ila 5 bin TL. arasında bir tutarı karşılamak zorunda olması basit bir dernekle bu işin çözülemeyeceğini göstermektedir.

O halde ne yapılabilir diye kısa bir araştırma sonunda; Aydos Life Club olarak bilinen FETÖ’ye ait iken devletimizce devralınıp bir kısmı Ensar Vakfı’na geri kalanı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiş olan; ana binasında sınıflar ve havuzun bulunduğu, bahçesinde kafe olan bu tesis down sendromlular ve otizmliler için bir Eğitim, Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi olarak kullanılabilir. Bu konuda arkadaşlarımızın eğitimcilerle yaptıkları görüşmelerde burasının fiziksel imkanları ve mevcut teknolojik altyapısının geliştirilmesi ile Türkiye’deki sayılı eğitim kurumlarından biri olabileceği ifade edilmiştir.

Sayın Başbakanım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden edinilen bilgiye göre bu tesiste sizin özel bir proje düşündüğünüz bilgisine ulaştık ancak içeriğine vakıf olamadık.

Sizden ricamız; down sendromlu ve otizmli çocukların ailelerince kurulacak bir dernek vasıtası ile veyahut Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızca olmadı İstanbul Büyükşehir Belediyesince en güzeli de 3’nün bir arada bulunduğu bir çalışma ile burasının down sendromlular ve otizmli çocuklar için bir eğitim, yaşam ve rehabilitasyon merkezine dönüştürülmesinin sağlanmasıdır.

Sizin çocuklar konusundaki hassasiyetinizi ve her bir bireye değer veren yaklaşımınızı bilmekteyiz. Kanaatimiz o dur ki; bu konuda da hassasiyet gösterecek, sadece İstanbul’da değil, ülkemizin bir çok ilinde bu tür eğitim, yaşam ve rehabilitasyon merkezleri için adım atacaksınızdır.

Yukarıda mesajı yer alan ailemiz bilinçli bir ailedir. Yakinen şahidim ki çocuklarının eğitimi için son kuruşlarına kadar harcayarak bugüne gelmişlerdir. Ancak hastalık hakkında yeterli bilgisi olmayan, maddi imkansızlıklar içerisinde ve bilinçli ve imkan sahibi dahi olsa iyi eğitim verecek kurum bulmakta zorlanan bir çok ailemiz bulunmaktadır. Otizm farkındalık gününde ilimde düzenlenen tören sonrası bu konudan sorumlu doktordan öğrendiğim kadarıyla; haklarında farkındalık oluşturmak için çalışma yaptığımız otizmlilerin sayısını dahi bilmemekteyiz.

Bu, her ferdini özel ve değerli kabul eden bir başbakanın omuzlarına daha fazla sorumluluk yüklemektedir. Sizden ricamız onları gerçekten fark etmeniz ve fark ettirmenizdir.

Saygılarımla.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.