""

Milletvekillilerimiz olduklarını hatırladık « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 13:40

Milletvekillilerimiz olduklarını hatırladık

Milletvekillilerimiz olduklarını hatırladık
Son Güncelleme :

04 Eylül 2018 - 7:00

CHP’den Ali Keven,

MHP’den Ethem Sadef,

İyi ki Milletvekili seçilmişler… Keven ve Sadef’in vekil seçilmiş olmaları biz vatandaşlara gerçek manada Milletvekillerimiz olduklarını hatırlattılar.

Şöyle ki; Yozgat, birçok hizmette geri kalan İller arasında bulunmaktadır. Bunu sürekli tekrar etmeye artık lüzum dahi görmüyorum…

Daha düne kadar Yozgat insanı en başta Sağlık olmak üzere birçok noksanını başka şehirlere giderek tamamlamak durumundaydı…

* * * *

Bugün dahi Türkiye’nin her bölgesi duble ve bölünmüş yol ağı ile donatılırken, Yozgat’ta halen ulaşım saat kulesi çevresinde dahi sorun olmaktadır.

Şehrin ortasından geçerek, kenti ikiye bölün E-88 Karayolunun durumu ortada (!) 16 yıldır burada devam eden yol yapım çalışması maalesef tamamlanmış değil…

Yozgat’ın ne kadar sahipsiz olduğunu vermiş olduğum bu iki örnekle özetlemek mümkündür. Malum olduğu üzere Yozgat’ın hangi yöresine bakarsanız bakın mutlaka ulaşım sorundur. Özellikle köy yollarının durumu içler acısıdır.

Bu konuyu CHP Milletvekili Ali Keven en son gündeme getirdiğinde şimdiye kadar sözde siyaset yapan bazıları çok rahatsız oldu. Bu konu hem sosyal medyada hem de yazılı basında geniş yer buldu.

Aynı konu üzerinden bugün de yazmaya devam edelim… Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven Yerköy Çamdibi Köyü Muhtarı Aydın Savaş’ın ev sahipliğinde grup köy muhtarları ve köy halkıyla buluştu.

Yerköy Çamdibi Köyü’ne ziyaret gerçekleştiren Ali Keven köy halkından çiftçilerle sorunlarını istişare etti.
Yol ve su problemlerini de ileten köylüler Ali Keven’e yakın ilgi gösterdiler.
Yollarının İl Özel İdaresi tarafından 5 ay önce kazıldığını belirten köylüler bu grup köy yollarının hâlâ asfaltlanmadığını ve çamur-toz içinde kaldıklarını söylediler.

* * * *

Köy muhtarı yaptığı karşılama konuşmasında yöre halkının tarımla uğraşmasına ve çiftçi maliyetlerinin aşırı yükselmesine değindi.
Gübrenin ton fiyatının 3600 TL olduğu, yani ektiği 6 ay önceye göre 2000 TL yükseldiği ve mazot fiyatının 6 lira 30 kuruş olduğu ancak buğday satış fiyatının kiloya 87 kuruş olduğuna dikkat çeken Keven “Yozgat genelinde üretici kara kara düşünüyor. Gübre atmadan tarlasını ekeceğini söylüyor. Çünkü tonu 3600 TL olmuş. Ancak bu durumda verimi düşecek aldığı verim ile karşılığını bulamayacak bunun sonuncunda da kazanamayacak ve bırakıp göç edecek. Biz göçü durduracak somut öneriler sunuyoruz. Çiftçimiz ektiği ürünün karşılığını almalı. Ve çiftçimiz kara gün dostu TMO’ya ürününü gönül rahatlığıyla satmalı. Tüccarın insafına terk edilmemeli” dedi.

Göçü durduracak projelerinin hazır olduğunu söyleyen Keven, “Üretici Kooperatifleri’ni oluşturmak acil önemli. Çünkü nohut mercimek çiftçiden kilosu 2-3 liradan alınıyor ancak büyük marketlerde 8-10 liradan satılıyor. Bunu önlemek lazım. Aracı değil çiftçi kazanmalı. Kooperatif çiftçileri bir araya getirmeli. Ve burada kurulacak bir tesis ile ürün paketlenmeli. Daha yüksek fiyata ürününü satabilmeli. Bu kooperatif çiftçiye kazandırmalı. Yozgat şekerpancarında ikinci konumda. Ancak şekerpancarı çiftçimiz yalnız bırakılmış. Biz çiftçimizin yanındayız. Özelleştirme sonrası çiftçi tedirgin. Nakliyeci esnafı tedirgin. Biz bir an önce bu belirsizliklerin giderilmesini talep ediyoruz. Üreticimiz mahsulün karşılığını almak istiyor. Üretici tarlayı terk etmek istemiyor” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.